Αύγουστος 2019 στο Ψάρι

Τον Αύγουστο του 2019 στο Ψάρι, όπως λέχθηκε από την μεγάλη πλειοψηφία αυτών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις προς τιμή του Αγιάννη του Πρόδρομου, η αύρα που είχε σηκωθεί και είχε σκεπάσει το χωριό, ήταν μοναδική, πρωτόγνωρη.

          Την θετική πλευρά των πραγμάτων, την βοήθησε φυσικά ο χώρος, ο μαγευτικός αυτός χώρος που ακούει στο όνομα Ψάρι, μα κυρίως, η διάθεση των κατοίκων του, ντόπιων ή φιλοξενούμενων, όσες ημέρες βρέθηκαν στην καρδιά του.

          Συντελεστής κύριος όλων των δρώμενων στο χωριό, δεν ήταν παρά η Αδελφότητα Ψαραίων. Οφείλουμε, να της αναγνωρίσουμε το μερτικό που της αναλογεί, και όχι μόνο αυτό, μα και να την ευχαριστήσουμε, διότι, τόσο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, αλλά και όσοι/ες ακόμα την πλαισίωσαν στο βαρύ πρόγραμμά της, έφεραν σε πέρας ένα τετραήμερο απλότητας και χαράς.

          Όχι μόνο οι μεγάλοι, μα τα παιδιά κυρίως, βρέθηκαν σε έναν ελεύθερο τόπο, έπαιξαν, ίδρωσαν, λερώθηκαν, μερικά χτύπησαν και μάτωσαν, κουράστηκαν, έτρεξαν στους αγώνες δρόμου, γέμισαν τις κούνιες και το γήπεδο του μπάσκετ, πήρε το χωριό φωτιά από τις φωνές τους.

          Το δρώμενο που γίνεται στο Ψάρι, δεν τελειώνει ποτέ. Μπορεί στο πέρασμα του χρόνου κάποια πράγματα να αλλάζουν -και έτσι πρέπει- διότι η ίδια η ζωή αλλάζει συνεχώς, όμως, όλο αυτό, έχει μία ποιότητα, είναι λιτό μέσα στον πλούτο της φύσης, είναι η δική μας αναφορά, ή μάλλον, μία από τις αναφορές μας, για την πατρογονική γης μας.

          Φέτος του Αγιαννιού ανήμερα, εμείς από την πλευρά μας σαν Ιστοσελίδα, με την πολύτιμη συμπαράσταση του πατριώτη μας Γιώργου Θ. Κωνσταντόπουλου, πήραμε συνεντεύξεις από Ψαραίους και Ψαραίες, ακόμα και από ανθρώπους που επισκέφτηκαν το Ψάρι για πρώτη φορά. Όλες και όλους που με χαρά δέχτηκαν να μιλήσουν για το χωριό μας, τους παρουσιάζουμε στη συνέχεια, ξεχωριστά σε κάθε βίντεο, με τη σειρά που η κάμερα τα τράβηξε.

Ακολουθούν 13 βίντεο:

 

Βίντεο πρώτο – Κατερίνα Μαναζή (από Μακεδονία)

Βίντεο δεύτερο – Γιάννης Πανουσόπουλος (Καλαμάτας)

Βίντεο τρίτο – Μαρίνα Β. Στασινοπούλου

Βίντεο τέταρτο – Γιάννης Δημ. Καλκανάς (αντ/δρος Αδελφότητας Ψαραίων)

Βίντεο πέμπτο – Γιώργος Β. Κωνσταντόπουλος (πρόεδρος Αδελφότητας Ψαραίων)

Βίντεο έκτο – Δήμητρα Πανουσοπούλου (σύζυγος Ηλία)

Βίντεο έβδομο – Μάνος Σπ. Αναστασόπουλος

Βίντεο όγδοο – Ντίνα Αθ. Ισαακίδη

Βίντεο ένατο – Ντομινίκ Γκιώνη (μετάφραση από γαλ. σε ελ. η Μάρθα Ισαακίδη)

Βίντεο δέκατο – Κώστας Μ. Πανουσόπουλος (πρόεδρος Ψαρίου)

Βίντεο ενδέκατο – Ρένα Καλκανά – Κονδυλοπούλου

Βίντεο δωδέκατο – Εύη Ιω. Γκιώνη

Βίντεο δέκατο-τρίτο – Δημήτρης Παρ. Σταματόπουλος

 

 

 

 

 

 

Opsarion.gr