Ο υπεραθλητής Παναγιώτης Γ. Γκιώνης

Ο υπεραθλητής Παναγιώτης Γ. Γκιώνης

 

Το γεγονός ότι ένας αθλητής συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες -ανεξάρτητα σε ποιο άθλημα-, αποτελεί παγκόσμια είδηση. Και τούτο διότι, αν αυτός ο αθλητής δεν είναι ο μοναδικός στον κόσμο με το επίτευγμα αυτό, σίγουρα είναι μέσα στην τριάδα – διότι δεν νομίζω να υπάρχουν πάνω από τρείς αθλητές στον πλανήτη που να έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο.

Όλα φυσικά τα αθλήματα είναι δύσκολα και όλα απαιτούν θυσίες, προσπάθεια, κόπο, κυρίως όμως αγάπη για τον αθλητισμό. Μπορεί στην εποχή μας και ο αθλητισμός να έχει χάσει τον χαρακτήρα του, υπάρχουν όμως αθλητές σαν τον Παναγιώτη Γ. Γκιώνη να μας θυμίσουν ότι το Ολυμπιακό Πνεύμα, είναι ζωντανό, είναι οδηγός μάλιστα για έναν καλύτερο κόσμο.

Το πίγκ-πόγκ, το άθλημα δηλαδή του Παναγιώτη Γ. Γκιώνη, είναι από τα δυσκολότερα αθλήματα και εκτός από την τεχνική, απαιτεί και απίστευτη φυσική αντοχή. Γνωρίζουμε τον λόγο, ενώ τα άλλα αθλήματα έχουν -τα περισσότερα τουλάχιστον- συγκεκριμένο χρόνο διεξαγωγής, το πίγκ-πόγκ, όπως και το τένις, μπορεί να διαρκέσουν πολλές ώρες. Είναι η φύση του παιχνιδιού αυτή που μπορεί να διαλύσει σωματικά έναν αθλητή.

Ο Παναγιώτης Γ. Γκιώνης, είναι 44 ετών και παίζει πίγκ-πόγκ με την ψυχή εικοσάχρονου αθλητή. Αυτό το γεγονός από μόνο του, μπορεί ν’ αποτελέσει παγκόσμια είδηση. Στα είκοσι χρόνια του ξεκίνησε το ταξίδι του με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια, συνεχίζει χωρίς διακοπή με την ίδια ορμή, να τιμά την γαλανόλευκη και την ουσία της Ολυμπιάδας. Ποια είναι η ουσία; Η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα.

Εννοείται ότι κάθε αθλητής που συμμετέχει στους αγώνες, αγωνίζεται με πάθος για διάκριση, για ένα μετάλλιο στο βάθρο. Δεν επιτυγχάνουν πολλοί ν’ ανέβουν στο βάθρο, και λοιπόν; Εδώ ακριβώς έρχεται η ουσία του αθάνατου Ολυμπιακού Πνεύματος, η συμμετοχή, η άμιλλα, το καρδιοχτύπι, το πάθος, η ευθύνη εφόσον εκπροσωπείς έναν αρχαίο λαό. Όλα αυτά, είναι πάρα πολύ έντονα σε αθλητές σαν τον Παναγιώτη Γ. Γκιώνη, και είναι αυτά εν τέλει που τον ωθούν, που του δίνουν δύναμη και δίνει ακόμα ένα παρών, σε ό,τι ξεκίνησε ο Ηρακλής προ χιλιάδων χρόνων.

Τα βάθρα, από τη φύση τους, είναι περιορισμένα στο χώρο, ο Παναγιώτης Γ. Γκιώνης, έρχεται από πολύ μακριά κι ανηφορίζει προς τις κορφές του Ολύμπου, ακολουθεί με ευλάβεια τον Ηράκλειο Δρόμο.

Αθλητές σαν τον Παναγιώτη Γ. Γκιώνη, δεν τιμούν μόνο τον τόπο καταγωγής τους, το μικρό Ψάρι, δεν τιμάνε μονάχα την όμορφη Ελλάδα, τιμάνε κυρίως την Αδελφοσύνη των ανθρώπων μέσα από το εύ αγωνίζεσθαι και τη συμμετοχή.

Ο Παναγιώτης Γ. Γκιώνης, τιμά με την παρουσία του τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

 

 

 

Opsarion.gr