Με απόφαση πρωθυπουργού στο Ψάρι θα πίνουμε καθαρό νερό

Με απόφαση πρωθυπουργού στο Ψάρι θα πίνουμε καθαρό νερό

 

Το πρόβλημα του νερού, υπήρξε για το χωριό μας επί πολλές δεκαετίες πρώτο θέμα στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με τους αρμόδιους φορείς. Η διπλωματία μας με τον καιρό εξελίχθηκε και κινήθηκε προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις – από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μέχρι και το μικρότερο κόμμα της Βουλής.

Ένας μεγάλος αγώνας μεταξύ Γολιάθ και Δαυίδ, που έκλινε όμως πάντοτε με το μέρος του δυνατού, διότι όπως έλεγε και ο αείμνηστος Θρασύμαχος στον κεκοιμημένο Πλάτωνα: «νόμος είναι το συμφέρον του ισχυρού».  Πράγματι, παρ’ όλη την άριστη διπλωματία που στο διάστημα των δεκαετιών εφάρμοσε η αντιπροσωπεία του χωριού μας, τα αποτελέσματα δεν υπήρξαν θετικά. Λες και κάποιος αόρατος εχθρός έβαζε ένα εμπόδιο επί πονηρώ σκοπώ που έφραζε την επιτυχή έκβαση του χρόνιου προβλήματός μας, του δικαιώματός μας να πίνουμε καθαρό και υγιεινό νερό.

Οι εκκλήσεις μας, τα αιτήματά μας, η καθολική βούληση μας, η κάθε μας κίνηση – είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία αρκετών μελετών, που η καθεμιά ανατρεπόταν από την επόμενη σαν ελλιπής από τους αρμόδιους πάντοτε φορείς. Η τελευταία μάλιστα μελέτη, καθ’ όλα ολοκληρωμένη, αράχνιαζε σε κάποιο φωριαμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου διότι ο προηγούμενος αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης έκανε οικονομίες και δεν «σπαταλούσε» πόρους του δημοσίου και της ευρωπαϊκής ένωσης, ήταν πολύ οικονόμος. Την ίδια τακτική, αυτή δηλαδή της «οικονομίας πόρων», φαίνεται πως εφαρμόζει επιτυχώς και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης. Το χωριό μας όμως, εξακολουθεί και γεύεται καρκινογόνο νερό χάριν της οικονομίας!

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν ήδη παρελθόν μιας και από το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, έχουν πιάσει θέση εργασίας τα βαρέα οχήματα στον χώρο πέριξ της πηγής «Βιζίτσι» και τη στιγμή αυτή εργάζονται πυρετωδώς στα διάνοιξη του αύλακα που θα φτάσει -σύμφωνα με το πρόγραμμα- κατά το τέλος της εβδομάδας στο χωριό μας, και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες της σύνδεσης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης.

Τι ακριβώς συνέβη όμως και εντελώς ξαφνικά μάλιστα, λύθηκε το τεράστιο αυτό πρόβλημα του χωριού μας; Όταν ο πρόεδρος της κυβέρνησης πληροφορήθηκε (κατά την περιοδεία του στον Καναδά) για το θέμα αυτό και την αναλγησία των δημόσιων φορέων, εξερράγη, και επειδή, όπως είπε: «κανείς δεν έχει το δικαίωμα ν’ αμαυρώνει το έργο της κυβέρνησης», διέταξε το γραφείο του να πράξει τα δέοντα παρακάμπτοντας κάθε «τεχνητό» εμπόδιο. Οργισμένος δε, ζήτησε τις παραιτήσεις και των τριών βουλευτών της Αρκαδίας που εκπροσωπούν την δεξιά παράταξη. Για τις παραιτήσεις που απαίτησε όμως, αντέδρασαν δύο υφιστάμενοί του και μάλιστα ο ένας εξ αυτών κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και ο άλλος μη αντέχοντας τόση πίεση, πήγε να παρελάσει στη Θήβα.

Η νέα αριστερά και το κομμουνιστικό κόμμα, ταράχθηκαν με την οργή του κυβερνήτη αλλά σώπασαν. Άφησαν τη μπόρα να κοπάσει.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον πρωθυπουργό που μόνο αυτός έδωσε λύση στο μεγάλο μας πρόβλημα. 

 

 

 

Opsarion.gr

Καλή μήνα στους απανταχού Ψαραίους και στους φίλους μας.