Ημερολόγιο 2024 – Αδελφότητα Ψαραίων

Ημερολόγιο 2024 – Αδελφότητα Ψαραίων

 

Η Αδελφότητα Ψαραίων, διανέμει μέσω ταχυδρομείου το Ημερολόγιο 2024. Μία συνήθεια που έχει ζωή μερικές δεκαετίες και συμβάλει οικονομικά στο έργο της, διότι, αυτός είναι ο βασικότερος πόρος της.

Όλοι οι πατριώτες θα παραλάβουν κάποια στιγμή το Ημερολόγιο, μερικοί το έχουν ήδη παραλάβει, σε λίγο χρόνο όμως θα βρίσκεται σε κάθε οικογένεια και σε κάθε ψαραίϊκο σπιτικό.

Πολλοί πατριώτες, με αφορμή το Ημερολόγιο, δίνουν οικονομική βοήθεια στην Αδελφότητα, αν και το Ημερολόγιο δεν έχει τιμή και δεν είναι προϋπόθεση για την Αδελφότητα να εισπράξει χρήματα από αυτό. Η πολυετής συνήθεια όμως των πατριωτών, θέλει να προσφέρει τον όβολό της και μέσω του τρόπου αυτού, με ό,τι ποσό θέλει και με ό,τι ποσό μπορεί.  

Αντικειμενικά αν δούμε τα πράγματα, η συντήρηση ενός συλλόγου, της δικής μας Αδελφότητας έν προκειμένω, έχει λειτουργικά έξοδα, τόσο των γραφείων της (ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα, ΕΝΦΙΑ, έξοδα επίσης για την έκδοση του Ημερολογίου, έξοδα συντήρησης του Λαογραφικού Μουσείου, έξοδα που προκύπτουν ανά πάσα στιγμή σε έκτακτες ανάγκες, έξοδα πάσης φύσεως που πρέπει να καλυφθούν.

Σε όλα τα παραπάνω, τα έσοδα της που προέρχονται είτε από το Ημερολόγιο, είτε από λαχειοφόρους που πραγματοποιούνται στον ετήσιο χορό της, είτε το καλοκαίρι στο πανηγύρι, όλα αυτά, καλύπτουν τις ανάγκες της τις περισσότερες φορές, διότι έχουν υπάρξει και φορές που η Αδελφότητα αντιμετώπισε δυσκολίες.

Όλοι εμείς, είμαστε μέλη της, ανεξάρτητα τι δίνει ο καθένας μας, τι μπορεί και τι θέλει να δώσει. Η Αδελφότητα, ποτέ δεν θα απαιτήσει χρήματα από κανένα, αντιλαμβάνεται επίσης τις δυσκολίες της ζωής, και το Ημερολόγιο που εκδίδει και μοιράζει, είναι μία πράξη για να συντηρήσει τη σχέση της με τους Ψαραίους και με τον τρόπο αυτό.

            Έχοντας στα χέρια μας το ετήσιο Ημερολόγιο της Αδελφότητας, ας σκεφτούμε ότι δούλεψαν άνθρωποι πάνω σ’ αυτό, αφιέρωσαν από τον χρόνο τους και από την ενέργειά τους. Αυτούς τους πατριώτες, ας τους τιμήσουμε με ένα καλό λόγο, με ένα «μπράβο», κατά κάποιο τρόπο, είναι ο συνδετικός κρίκος των Ψαραίων όλου του κόσμου.

Καλή Χρονιά

 

 

 

Opsarion.gr