Γιάννης Μπούμης & Χριστίνα Σχίζα

Γιάννης & Χριστίνα είς γάμου κοινωνία

 

Το Σάββατο που μας πέρασε, στις 9 Δεκεμβρίου 2023, ο Γιάννης και η Χριστίνα είπαν να έρθουν σε γάμου κοινωνία. Και πράγματι, όταν μπήκαν στην εκκλησία, έδωσαν λάμψη με την ομορφιά τους και τη χάρισαν και τη σκόρπισαν σε κάθε γωνιά του ναού.

Την Χριστίνα, ίσως να μην την γνωρίζετε, τον Γιάννη όμως, τον ξέρετε. Είναι ο Γιάννης Μπούμης, γιός του Βασίλη και της Σούλας Κων. Πανουσοπούλου, εγγονός του Ντίνου Πανουσόπουλου.

Δεν ξέρω από που πήρε περισσότερο την ομορφιά του ο Γιάννης, από τον Βασίλη ή τη Σούλα; Μάλλον κι από τους δυό, μα τους ξεπέρασε. Αλλά δεν χρειάζονται οι συγκρίσεις όταν μιλάμε για ένα νέο άνθρωπο που η ομορφιά μπορεί να διαχέεται προς τα έξω αλλά πηγάζει από μέσα. Διότι ο Γιάννης, αυτό ακριβώς είναι, ένα ακατέργαστο διαμάντι, που εκπέμπει όχι μόνο φώς μα και ζεστασιά, οικειότητα, και φανερώνει άνθρωπο καλών προθέσεων.

Τυχερή νύφη η Χριστίνα, όμως τυχερός και ο Γιάννης διότι η ειμαρμένη έφερε έτσι τα πράγματα και αντάμωσε αυτό το σπάνιο κορίτσι. Στο Χώρο των Ιδεών όπου δεν υπάρχουν συγκρίσεις και συνεπώς ούτε συγκρούσεις, η ενότητα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Ζωής όταν εκφράζεται μέσω της Αρμονίας. Η Αρμονία, είναι αυτή που ταιριάζει στο νιόπαντρο ζευγάρι, διότι στην Αρμονία εμπεριέχονται τα πάντα, και τα πάντα είναι η Αγάπη.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Χριστός, ο μεγάλος αυτός διδάσκαλος. Ενοποίησε τις προσωκρατικές Ιδέες, την Ελευθερία, την Δικαιοσύνη, την Αρμονία, σε μία λέξη, ή μάλλον σε μία έννοια και μίλησε για την Αγάπη.

Η Αγάπη, Γιάννη και Χριστίνα, ας σταθεί ο θεμέλιος λίθος της ζωής σας.

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

======

Σημείωση: Οι φωτογραφίες από τον γάμο έχουν  copyright.