Ολοκληρώθηκε το έργο ελεύθερου ίντερνετ για το Ψάρι

Ολοκληρώθηκε το έργο ελεύθερου ίντερνετ για το Ψάρι

Στις 10 Ιουλίου 2020, σε σχετικό άρθρο για το ίντερνετ στο Ψάρι, έγραφα μεταξύ των άλλων: «Δικαιούσαι πρόεδρε, βάσει νόμων, να έχεις στο κοινοτικό γραφείο δωρεάν τηλέφωνο, δωρεάν γρήγορο ιντερνέτ, faxemail φυσικά, εκτυπωτή κτλ. Απαίτησε λοιπόν από την δημοτική αρχή αυτές τις παροχές που δικαιούσαι και που δεν μπορεί κανείς να σου αρνηθεί. Κάνε εσύ την αρχή, αλλά κάνε την μέσα από τους Θεσμούς, νομότυπα, και όλοι οι Ψαραίοι θα σε στηρίξουμε. Κάνε την αρχή να σπάσει ο κρίκος της σκουριασμένης αλυσίδας διότι τα παραμύθια κάποτε πρέπει και να τα τελειώνουμε».

Ένα κάποιος επιθυμεί να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο δεν έχει παρά ν’ ανοίξει το λινκ που ακολουθεί: http://opsarion.gr/news/673-2020-07-10-20-43-20

            Από εκεί και ύστερα, τόσο ο πρόεδρος της Κοινότητας και άλλο τόσο η Αδελφότητα, δραστηριοποιήθηκαν για την επίτευξη ελεύθερης πρόσβασης στο Ψάρι (όλων των κατοικιών).

            Η Αδελφότητα διέθεσε οικονομικούς πόρους, όπως επίσης και ο Δημήτρης Παρ. Σταματόπουλος, ο πρόεδρος Κώστας Μ. Πανουσόπουλος σαν ο πλέον αρμόδιος στο χωριό ανέλαβε να διεκπεραιώσει έργο δύσκολο, έχοντας όμως συμπαραστάτη άξιο τον Πάρη Δημ. Σταματόπουλο που βοήθησε με ό,τι μέσα διέθετε -στο τεχνικό κυρίως μέρος του έργου-, και ο ηλεκτρολόγος Δημήτρης Καζάς έστησε τον απαραίτητο μηχανισμό.

            Όμως, όπως η πράξη έδειξε, γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο είχαν ελάχιστες κατοικίες, όσες είχαν αφενός οπτική επαφή με τις κεραίες και αφετέρου όσες βρίσκονταν κοντά σε αυτές. Η ατέλεια αυτή, διορθώθηκε σήμερα το μεσημέρι, με τον τεχνικό δικτύου να ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία το έργο ελεύθερης πρόσβασης στο ίντερνετ ολοκλήρου του Ψαρίου. Για την ολοκλήρωση του όλου έργου το τελικό κόστος ανέλαβε ο Γιάννης Νικ. Αναστασόπουλος (της Φλώρας) προσφέροντας με αγάπη για την ψυχή του εκλιπόντος πατέρα του και της έν ζωή μητέρας του.

Από σήμερα το μεσημέρι τα δύο δίκτυα: «psari» και «psari-plaza» συνδέουν ολόκληρο το χωριό.

Η ισχύς έν τη ενώσει!

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος