Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στο Ψάρι – Αδελφότητα Ψαραίων

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στο Ψάρι – Αδελφότητα Ψαραίων

 

Η Αδελφότητα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τον Αύγουστο διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων και  κυρίως του πανηγυριού για τη γιορτή του Αη-Γιάννη.

Η συμμετοχή των Ψαραίων και φίλων του χωριού είναι πάντα μεγάλη και η Αδελφότητα προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο για όλους, μικρούς και μεγάλους, που βρίσκονται στο Ψάρι τον Αύγουστο. Είναι η ευκαιρία να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, με συντροφικότητα ,αλληλοσεβασμό, για τη συνέχιση της παράδοσης του χωριού μας που κρατάει πολλά-πολλά χρόνια.

Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

Το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 το πρωί θα γίνει η καθιερωμένη πεζοπορία. Το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του σχολείου ο «άτυπος» διαγωνισμός φαγητού με τη συμμετοχή των γυναικών του χωριού. Θα ακολουθήσει ο αγώνας γκόλφ με γκλίτσα για τα παιδιά.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 11 το πρωί θα γίνουν στο Πολιτιστικό κέντρο τα εγκαίνια του Λαογραφικού μας Μουσείου. Επειδή θα προηγηθεί η Θεία Λειτουργία της γιορτής του Αγίου Φανουρίου, ο καφές που είθισται να προσφέρεται στο κυλικείο θα δοθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες δρόμου με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Το βράδυ στο χώρο του κυλικείου θα κάνουμε το αντάμωμα των Ψαραίων, την απονομή μεταλλείων και αναμνηστικών συμμετοχής στους αγώνες δρόμου.

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 10 το πρωί στο Πολιτιστικό κέντρο τα παιδιά του χωριού θα βιώσουν τη διαδικασία και την παρασκευή του παραδοσιακού τραχανά με τη βοήθεια των υπευθύνων του Λαογραφικού. Θα είναι μεγάλη χαρά μας να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας. Το απόγευμα ο Εσπερινός και η περιφορά της εικόνας του Αη-Γιάννη. Θα ακολουθήσει το πανηγύρι με μουσική, χορό και φαγητό.

Την Τρίτη 29 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθή η Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και θα ακολουθήσει ο καφές και οι παραδοσιακές κουλούρες. Το ίδιο βράδυ θα γλεντήσουμε ξανά όσοι θα βρίσκονται ακόμη στο χωριό.

Η Αδελφότητα εύχεται σε όλους υγεία και με το καλό να ανταμώσουμε στο αγαπημένο μας χωριό.

 

 

Δ.Σ. Αδελφότητας Ψαραίων