Ελεύθερη πρόσβαση στο ιντερνέτ για όλο το χωριό μας

Το «Wi-Fi» στο χωριό μας

 

Γνωστό είναι σε όλους ότι το χωριό μας με πρωτοβουλία του προέδρου του Κώστα Πανουσόπουλου, έχει αποκτήσει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Την διαδικασία για να έχουν όλα τα σπίτια του χωριού πρόσβαση στο διαδίκτυο, ολοκλήρωσε ο Πάρις Σταματόπουλος με χρηματοδότηση από τον Δημήτρη Σταματόπουλο. Το έργο είχε υψηλό κόστος και το κατέβαλε έξ ολοκλήρου ο Δημήτρης Σταματόπουλος, που μέσα από αυτές τις γραμμές τον ευχαριστούμε πολύ, ή μάλλον, επειδή εκπροσωπώ μόνο εμένα με το παρόν άρθρο, τον ευχαριστώ πολύ για την φιλοτιμία και δωρεά του. Συμμετοχή επίσης στο έργο είχε και η Αδελφότητα Ψαραίων.

Το έργο ανέλαβε ο ηλεκτρολόγος Δημήτρης Καζάς και το έφερε είς πέρας, κάνοντας τις σχετικές τεχνικές μετρήσεις και ό,τι άλλο ήταν απαραίτητο για το έργο.

Το χωριό μας όμως, όπως είναι χτισμένο στην πλαγιά του Άη Λιά, δε επιτρέπει το σήμα του «Wi-Fi» να πηγαίνει σε όλα τα σπίτια, με αποτέλεσμα άλλα σπίτια να έχουν πολύ καλό σήμα και άλλα όχι. Για να λυθεί οριστικά το τεχνικό αυτό πρόβλημα και για να έχουν όλα τα σπίτια καλό και γρήγορο διαδίκτυο, ο πρόεδρος του χωριού μας, αναζήτησε και βρήκε έναν άριστο τεχνικό δικτύου, τον καθόλα αρμόδιο δηλαδή για το έργο και ήρθε σε συμφωνία μαζί του (όπως πληροφορήθηκα από πατριώτη), με κόστος 700 ευρώ, ποσό που θα καταβάλει ο ίδιος.

Γνωστή είναι επίσης και η φιλοτιμία του προέδρου αλλά εδώ θα προτείνω δύο λύσεις ώστε να μην επιβαρυνθεί ο πρόεδρος αυτό το κόστος:

1/ Να διαθέσει η Αδελφότητα Ψαραίων το ποσό αυτό, εάν φυσικά μπορεί να προγραμματίσει το έξοδο αυτό. Εάν η Αδελφότητα αδυνατεί να βοηθήσει:

2/ Προτείνω, να ζητήσει χρήματα ο πρόεδρος της Κοινότητας από Ψαραίους. Πιστεύω ότι αρκετοί θα προσφερθούν να βοηθήσουν με ένα ποσό και πολύ εύκολα να συγκεντρωθούν τα 700 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου που μας αφορά όλους μιάς και το διαδίκτυο είναι πλέον μέρος της ζωής μας. Στους αρκετούς που θα προσφερθούν δηλώνω και τον εαυτό μου.

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος