Περί εκλογών και συνεννόησης πολιτικών δυνάμεων

Περί εκλογών και συνεννόησης πολιτικών δυνάμεων

Οι εκλογές στο Ψάρι, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα διεξαχθούν μέσα σε πολύ καλό κλίμα, δίχως φανατισμούς, μεγάλα λόγια, αντιπαραθέσεις. Εξάλλου ο προεκλογικός αγώνας τελείωσε και αύριο θα μιλήσει η κάλπη. Ό,τι αυτή βγάλει είναι απόλυτα σεβαστό, ή μάλλον πρέπει να είναι διότι η Δημοκρατία δεν είναι γνώρισμα όλων των πολιτών.

Η απλή αναλογική, το τρέχον εκλογικό σύστημα, δίνει μία δικαιότερη κατανομή ψήφων αφενός και αφετέρου την υποχρέωση στα κόμματα να συνεννοηθούν ώστε να κυβερνηθεί η χώρα από την επομένη μέρα των εκλογών. Το ποια θα είναι αυτά τα κόμματα της κυβέρνησης, είναι στο χέρι των ίδιων των κομμάτων ν’ αποφασίσουν, βάζοντας στην άκρη το ιδεολογικό πρόσημο τους έναντι του εθνικού συμφέροντος που πρέπει να υπερέχει πάντοτε των πάντων.

Εάν απαιτηθεί κυβέρνηση δύο ή τριών κομμάτων, ή και περισσοτέρων, αυτό δείχνει την βούληση, την καθαρή βούληση του Ελληνικού λαού που απαιτεί συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Αν δεν επιτευχθεί συνεννόηση και οδηγηθούμε πάλι σε εκλογές – αλλά την φορά αυτή δίχως απλή αναλογική, αυτό θα δείξει ξεκάθαρα ότι τα ίδια τα κόμματα δεν σέβονται την βούληση του Ελληνικού λαού.

Οι ιδεολογικές διαφορές των περισσοτέρων κομμάτων είναι τόσο αστείες που διαιωνίζονται για να κρατούν τον λαό πάντοτε διχασμένο κι έτοιμο για ψευδοσυγκρούσεις. Η κακώς εννοούμενη πολιτική που είχε ακμάσει στην χώρα μας πρέπει ν’ αλλάξει διότι η ίδια η κοινωνία έχει αλλάξει, η ζωή έχει αλλάξει, τα πάντα αλλάζουν, οπότε, δεν έχουν κανένα δικαίωμα τα κόμματα να μην προσαρμόζονται στις σημαντικότατες αλλαγές που φέρνει κάθε μέρα ο χρόνος, η επιστήμη, η διαρκής όπως φαίνεται Τεχνολογική Επανάσταση.

Είναι εντελώς αστείο, μην πω τραγικό, σήμερα, στη συναρπαστική αυτή εποχή που ζούμε, να επιτρέπουμε εμείς οι ίδιοι στα κόμματα να μην προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της ζωής.

Καλή ψήφο ή όπως επιλέξει ο καθένας μας να εκφράσει το εκλογικό του δικαίωμα.

 

 

Opsarion.gr