Παιχνίδια πολιτικών σε βάρος του χωριού μας και του νερού

Παιχνίδια πολιτικών σε βάρος του χωριού μας και του νερού

 

Το θέμα του νερού -σοβαρότατο θέμα για το χωριό μας-, μας απασχόλησε στο παρελθόν αλλά συνεχίζει να μας απασχολεί μέχρι την τελική λύση του. Μεγάλο βάρος στο θέμα αυτό έδωσε η Αδελφότητα Ψαραίων εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον και μάλιστα έφτασε κάποια στιγμή που επίσημα μας ανακοινώθηκε από αυτήν ότι το έργο θα αρχίσει εντός της εβδομάδας. Αυτό συνέβη πριν τρία ή τέσσερα περίπου χρόνια.

Μας έλεγε ψέματα η Αδελφότητα; Κάθε άλλο, μας έλεγε αλήθεια, ή ακριβέστερα, μας έλεγε ό,τι την διαβεβαίωναν οι αρμόδιοι πολιτικοί. Ο αγώνας της Αδελφότητας ήταν πολύ μεγάλος στο θέμα του νερού, πόσες φορές πήγε στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη και συναντήθηκε με τον τότε αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα, τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη, τον δημοτικό σύμβουλο Γορτυνίας Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και άλλους αρμόδιους παράγοντες.

Όλοι αυτοί οι παραπάνω, μας μίλησαν στο παρελθόν για ώριμο έργο που παρέδωσαν στην Περιφέρεια που προέκυψε από τις εκλογές του 2019, μας μίλησαν για μελέτη έτοιμη που το μόνο που έμενε για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το έργο, ήταν η πολιτική βούληση και μόνο, δηλαδή η εντολή να ξεκινήσει το έργο προς τον αρμόδιο εργολάβο.

Η ουσία του όλου θέματος έγκειται στο ότι, την τελευταία δεκαετία, οι παραπάνω πολιτικοί έπαιξαν ένα παιχνίδι σε βάρος του χωριού μας, διότι ποτέ, το τονίζω, Π Ο Τ Ε, δεν υπήρξε μελέτη παρά ένα προσχέδιο και τίποτα περισσότερο. Και κοροϊδεύανε την Αδελφότητα, δηλαδή το χωριό με τον χειρότερο τρόπο.

Σαν δημότης Ψαρίου, καλώ τους προαναφερόμενους κ.κ. να μας παρουσιάσουν την μελέτη που είχε συνταχθεί επί των ημερών τους, ώστε να με διαψεύσουν και να δημοσιευθεί στο ίδιο Μέσο. Τους καλώ να μας καταθέσουν τον φάκελο για το νερό στο Ψάρι και να δούμε όλοι μας τους λόγους που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το σημαντικότατο για την υγεία μας αυτό έργο. Έργο ζωής για το χωριό μας. Τους καλώ να μας δώσουν το λινκ της δημοσίευσης στο Διαύγεια.

Αντίθετα όμως από αυτούς, όπως με ενημέρωσε σήμερα στις 11.32 πμ. ο αντιδήμαρχος Γορτυνίας κ. Σταύρος Χριστόπουλος, η μελέτη για το Ψάρι έγινε πριν από λίγες μέρες και δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια η απόφαση του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Στάθη Κούλη.

Στην απόφαση εγκρίνεται η Μελέτη για το χωριό μας και για ακόμα τρία χωριά της Γορτυνίας. Μπορείτε να την δείτε εδώ σε μορφή  PDF. Να διευκρινίσω μάλιστα ότι η μελέτη για το χωριό μας είναι ήδη έτοιμη.

Τόσα χρόνια υποσχέσεων από τον κ. Γιαννακούρα, τον κ. Τατούλη, από τον κ. Θεοδωρόπουλο. Λυπάμαι πραγματικά διότι δεν σεβάστηκαν το μέγιστο πρόβλημα ενός ολόκληρου χωριού και έπαιξαν πολιτικά παιχνίδια είς βάρος του. Ας είναι καλά. 

Ο δεκάχρονος αγώνας της Αδελφότητας δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, όμως κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει την μεγάλη της προσφορά. Δυστυχώς, έπεσε κι αυτή θύμα, όπως και όλοι εμείς άλλωστε, μίας πολιτικής που είναι ήδη ξεπερασμένη από την ίδια την ζωή.

Μπορεί να μας καθυστέρησαν 10 χρόνια οι ώς άνω αναφερόμενοι, όμως επιτέλους, έγινε μια στέρεη αρχή από τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Κούλη και τον σημερινό αντιπεριφερειάρχη κ. Σκαντζό, κι έτσι, πολύ σύντομα ευχόμαστε, να έχει το χωριό μας ένα ασφαλές και υγιεινό εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης.

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος