Η Ειρήνη και ο Μάκης σε γάμου κοινωνία

Η Ειρήνη και ο Μάκης σε γάμου κοινωνία

 

Όταν δυό νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να πορευθούν από κοινού στη ζωή, κάτι καλό συμβαίνει. Όταν τ’ αντίθετα έλκονται προκύπτει η ενότητα, αυτή που ενεργοποιεί κάθε τι και κινεί στην ουσία τον κόσμο, γιατί ενότητα σημαίνει αγάπη. Η αγάπη δεν επιμερίζεται, δεν σπάει σε μέρη διότι η φύση της δεν επιτρέπει διαχωρισμούς. Αν εμφανιστούν κατηγορίες περι αγάπης, τότε υπάρχει στρέβλωση, άγνοια, συναισθήματα, αλλά όχι αγάπη.

Όταν η Ειρήνη αποφάσισε να ενωθεί με τον Μάκη, τόσο αυτή κι άλλο τόσο ο Μάκης, είχαν επίγνωση αυτής της θείας ενότητας. Η ένωση δύο ανθρώπων -νέων ώς επί το πλείστον-, δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από «χαρτιά», από «έγγραφα», που να πιστοποιούν την ενότητα. Πόσο μάλλον αυτή η ένωση, ο γάμος, να πρέπει να «ευλογείται» από την εκκλησία. Δεν είναι κακός ο γάμος ο θρησκευτικός, κάθε άλλο, αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει κάθε δικαίωμα να ενώνεται σύμφωνα με τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα της ζωής, έχει δικαίωμα να επιλέγει έναν γάμο θρησκευτικό ή πολιτικό, ακόμα κι ένας απλός λόγος τιμής, σφραγίζει μία ενότητα, κυρίως όμως την σφραγίζει η αγάπη, αυτή είναι ο υπέρτατος θείος Νόμος. Επί της ουσίας πάλι, τα «χαρτιά», τα «έγγραφα», είναι απαραίτητα για λόγους πρακτικούς και μόνο. Δεν υπάρχει σε αυτά κάτι «θείο».

Η Ειρήνη και ο Μάκης, αποφάσισαν να περπατήσουν μαζί τον μακρύ δρόμο της αγάπης επιλέγοντας μία πολιτική ένωση, έναν γάμο πολιτικό. Σκέφτηκαν και σφράγισαν με τον τρόπο αυτό την αγάπη τους. Έτσι, επέλεξαν έναν δωρικό τρόπο τελετής, διότι ο πολιτικός γάμος από τη φύση του εμπεριέχει απλότητα, λίγα στέρεα λόγια και ουσία. Δεν υπάρχει σε αυτόν το τελετουργικό της εκκλησίας και του «μυστηρίου», όπως εντέχνως επικαλείται η εκκλησία. Εν προκειμένω, δεν εκφράζει η εκκλησία τον Λόγο του Χριστού, για έναν επί πλέον λόγο, διότι αποτελείται από υλιστές. Μπορούν οι υλιστές να εκπροσωπήσουν την θειότητα;

Η Ειρήνη και ο Μάκης, επέλεξαν σαν τόπο της ένωσής τους την Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά. Εκεί ο πατέρας της Ειρήνης την συνόδευσε και την παρέδωσε ευτυχισμένη στα χέρια του Μάκη.

Η Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, είναι άνθρωπος δικός μας, κόρη του Γιώργου Θεοδ. Κωνσταντόπουλου και της Κασσιανής Δεμέστιχα, κι εγγόνα του αείμνηστου μπάρμπα Θόδωρα Κωνσταντόπουλου (Θοδωρόπουλου).

Πολλές ευχές στην Ειρήνη και στον Μάκη, πολλές ευχές και στους ευτυχισμένους γονείς που μεγάλωσαν άξια παιδιά.

 

Opsaeion.gr