Που βρίσκονται τα χρήματα του χωριού μας;

Που βρίσκονται τα χρήματα του χωριού μας;

 

Πριν προχωρήσω στο θέμα, μέσα από τις γραμμές αυτές, θέλω να συγχαρώ την Αδελφότητα Ψαραίων για την όμορφη -όπως είδα- κοπή της πίτας της που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» τού δήμου Ιλίου.

Θα σταθώ, σε ένα μέρος της εξαιρετικής ομιλίας του Προέδρου της Αδελφότητας Γιώργου Β. Κωνσταντόπουλου, όπως δημοσιεύθηκε στην σελίδα της Αδελφότητας του «Facebook» και λέει επί λέξει: «Επί δημαρχίας του κυρίου Γιαννόπουλου, ο τότε Πρόεδρος του χωριού μας Βασίλης Παρασκευόπουλος σε συνεννόηση με την Αδελφότητα, δεν χρησιμοποίησε τα χρήματα που δικαιούταν το χωριό μας, για να προστεθούν και να χρησιμοποιηθούν στο ποσό του Δήμου για την αγορά υλικών του έργου της αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου. Το ποσό αυτό ανέρχεται στις 22.000 ευρώ, το οποίο όμως σήμερα δεν φαίνεται στον προϋπολογισμό του Δήμου και κατ’ επέκταση ούτε στο χωριό μας. Για το θέμα αυτό από τον Δήμο δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση».

Ας σημειώσω εδώ την δική μου άποψη για το σοβαρότατο αυτό θέμα που με απλό και κατανοητό τρόπο μας αναλύει ο Πρόεδρος της Αδελφότητας.

Είναι προφανές ότι τα χρήματα αυτά (22.000 ευρώ) προέρχονται από την Σ.Α.Τ.Α. που δικαιούται το χωριό μας σε έργα. Δηλαδή κατ’ έτος αναλογούν στο χωριό μας 5.500 ευρώ, σύμφωνα με τα λεχθέντα. Εφόσον επί προεδρίας Βασίλη Παρασκευόπουλου δεν πραγματοποιήθηκαν έργα στο χωριό μας, αυτά τα χρήματα βρίσκονται ατόφια σε συγκεκριμένο κωδικό και δεν μπορεί να τ΄’ αγγίξει ουδείς.

Δεν γνωρίζω πως λειτουργούν οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας, αλλά για να μην εμφανίζεται το ποσό των 22.000 ευρώ στο όνομα του χωριού μας, ο ίδιος ο Δήμος μετέφερε τα χρήματα αυτά σε άλλους κωδικούς για να καλύψει άλλες ανάγκες του. Τα χρήματα όμως αυτά, ανήκουν στο χωριό μας δικαιωματικά, δεν μας τα χαρίζει κανείς. Αν πράγματι, έχει κάνει μεταφορά χρημάτων ο Δήμος για τις ανάγκες του, κατά τον ίδιο τρόπο, θα μας επιστρέψει τα χρήματα αυτά στον κωδικό μας.

Σε αυτό το ποσό των 22.000 ευρώ, θα πρέπει να προστεθούν ακόμα 22.000 ευρώ, διότι ούτε ο νυν Πρόεδρος Κώστας Πανουσόπουλος έχει χρησιμοποιήσει χρήματα από την Σ.Α.Τ.Α., αυτό άλλωστε φαίνεται διότι επί προεδρίας του, ουδέν έργο πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας.

Έχω την εντύπωση, ότι χρήματα από την Σ.ΑΤ.Α. δικαιούμαστε κι άλλα, αυτά επί προεδρίας του Βασίλη Λιακόπουλου, διότι ούτε τότε είχαν γίνει έργα στο χωριό μας. Οπότε το χρηματικό ποσό που βρίσκεται στον κωδικό του χωριού μας, ξεπερνά μάλλον κατά πολύ αυτό των 44.000 ευρώ.

Είναι σοβαρότατο το θέμα που έθιξε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας και μας αφορά όλους. Εκτός από την ενημέρωση του Δήμου Γορτυνίας, περιμένουμε και ενημέρωση για το φλέγον ζήτημα από τον Πρόεδρο της Κοινότητάς μας.

Εάν δεν απαντήσει σύντομα ο Δήμος Γορτυνίας για το που βρίσκονται τα χρήματα του χωριού μας, θα πρότεινα, τόσο στην Αδελφότητα όσο και στην Κοινότητα, να καταγγείλουν το συμβάν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να αποσαφηνίσει το όλο θέμα η Ελληνική Δικαιοσύνη.  

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος