Ψάρι Ηραίας - 28η Οκτωβρίου 2022

Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου στο Ψάρι

 

Σήμερα το πρωί στις 10.00 πμ. συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία σύμφωνα με τον λόγο του πρόεδρου σε πατριώτες και περιμέναμε για την κατάθεση των στεφάνων. Είχαμε συγκεντρωθεί περί τα 20 άτομα, σύν τα παιδιά, κάπου τριάντα άτομα. Κάτι όμως συνέβαινε που αγνοούσαμε, διότι ο παπάς του χωριού μας με την μηχανή του πέρασε από την πλατεία κατά τις 10.30 πμ. πηγαίνοντας στην εκκλησία όπου, όπως μάθαμε έκ των υστέρων, υπήρχαν κι εκεί φίλοι και πατριώτες συγκεντρωμένοι.

Από τις 10.00 πμ. τελικά έφτασαν στον χώρο της πλατείας ο παπάς, ο πρόεδρος αλλά και οι υπόλοιποι εκκλησιαζόμενοι κατά τις 11.20 πμ. Στο μεσοδιάστημα, μερικοί πατριώτες έκαναν ένα στεφάνι από κλαδιά καρυδιάς και δίνοντάς το μου, λένε: εσύ πρέπει να κάνεις την κατάθεση μιάς και δεν βλέπουμε να έρχονται οι υπόλοιποι. Πράγμα που έγινε τελικά. Μετά την κατάθεση κι αφού περιμέναμε ακόμα κάποια ώρα, ετοιμαζόμασταν να φύγουμε, όταν ακούστηκε μιά φωνή: έρχεται ο πρόεδρος.

Πράγματι, ήρθε ο πρόεδρος, έκανε την κατάθεση στεφάνου, αφού προηγήθηκε τρισάγιο από τον παπά υπέρ των πεσόντων για την πατρίδα και στη συνέχεια εψάλλει ο Εθνικός Ύμνος. Αμέσως μετά, μας κάλεσε ο πρόεδρος στο Πολιτιστικό Κέντρο και μας κέρασε καφέ, τσίπουρο και διάφορα ορεκτικά.

Παρά την κακή συνεννόηση του προέδρου (αλλά ας μην μείνουμε σε αυτήν), ο συγκεντρωμένος κόσμος στην πλατεία αλλά και στο Πολιτιστικό Κέντρο μετά, έφτασε περίπου τα 50 άτομα. Παρά τα μικροπροβλήματά της, ήταν μία πολύ ωραία εκδήλωση.  

Και του χρόνου

Χρόνια Παλλά

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος