Αρτοζήνος - η εφημερίδα των Σερβαίων

Αρτοζήνος - η εφημερίδα των Σερβαίων

 

Εδώ και αρκετό καιρό, λαμβάνω από το ταχυδρομείο την εφημερίδα των φίλων και κοντοχωριανών μας Σερβαίων, τον «Αρτοζήνο».

Όπως μπορείτε να δείτε και στο λίνκ στο τέλος του άρθρου, η εφημερίδα μετρά 46 χρόνια ζωής, 46 χρόνια συνεχούς έκδοσης για τους απανταχού Σερβαίους. Παράλληλα με την έντυπη έκδοση, εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορεί και η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, με την μορφή που θα δείτε στο λίνκ, όπως προανέφερα.

Στην θεματική της εφημερίδας, περιλαμβάνονται κοινωνικά θέματα, ιστορικά και λαογραφικά άρθρα, ειδήσεις όχι μόνο από του Σέρβου αλλά από την ευρύτερη περιοχή της Γορτυνία, ιατρικά θέματα από γιατρούς Σερβαίους, λογοτεχνικά θέματα κτλ. Κάθε έκδοση της εφημερίδας έχει πλουσιότατο υλικό που ελκύει τον αναγνώστη, είτε είναι Σερβαίος είτε κοντοχωριανός όπως εγώ είτε κάποιος άλλος που δεν έχει σχέση εντοπιότητας με την περιοχή.

Εκδότης της εφημερίδας είναι ο σύλλογός τους που φέρει την επωνυμία «Σύνδεσμος Απανταχού Σερβαίων». Στην ταυτότητα της εφημερίδας στην 2η σελίδα, αναφέρεται η ιδιοκτησία, ο υπεύθυνος έκδοσης, υπεύθυνος σύνταξης & επιμέλειας, συντακτική επιτροπή, κόστος συνδρομών σε Ελλάδα & εξωτερικό, και τέλος το τυπογραφείο και η ηλεκτρονική σχεδίαση της εφημερίδας. Με λίγα λόγια, η δομή της εφημερίδας είναι άκρως επαγγελματική και δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από άλλες εφημερίδες – όχι μόνο στο είδος της αλλά και από επαγγελματικές εφημερίδες ημερήσιες, εβδομαδιαίες, μηνιαίες. Ο Αρτοζήνος εκδίδεται περίπου κάθε τρίμηνο αν και η τελευταία έκδοση είναι εξάμηνη.

Αξίζουν οι φίλοι μας Σερβαίοι συγχαρητήρια για το εκδοτικό κόσμημα που έχουν και εκδίδουν ανελλιπώς 46 ολόκληρα χρόνια. Παράλληλα δε, προβάλουν με τον καλύτερο τρόπο τα θέματα που τους αφορούν, τις δράσεις τους, και αφήνουν ένα ελκυστικό αποτύπωμα στα γορτυνιακά & αρκαδικά δρώμενα, σε όλα τα επίπεδα.

Σε ό,τι με αφορά, ευχαριστώ δημόσια τον καλό μου φίλο Θεόδωρο Γ. Τρουπή (Γκράβαρη) που βλέπω κάθε τόσο στο γραμματοκιβώτιο μου την αξιοζήλευτη εφημερίδα, τον Αρτοζήνο.

 

Δείτε στο λίνκ εδώ την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας για του λόγου το αληθές.

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

========

Σημείωση: πρόταση προς την δική μας Αδελφότητα, μπορεί να εντάξει στα μελλοντικά σχέδια της κι αυτή μία ανάλογη έκδοση σαν του Αρτοζήνου ώστε να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο, όχι μόνο το έργο της αλλά να δώσει βήμα και σε πάρα πολλούς Ψαραίους να καταθέσουν τις σκέψεις τους και τα ενδιαφέροντά τους.