Μέσα στον βαρύ χειμώνα το Ψάρι στέγνωσε από νερό

Είδα, που λές αγαπητέ Πρόεδρε, σε ένα πολύ όμορφο βιντεάκι τον Δήμαρχό μας -τον Ευστάθιο Κούλη- σήμερα το πρωί από την περιοχή των Ολομάδων με το πανέμορφο κάτασπρο τοπίο. Μάλιστα, είπε και λίγα ευχάριστα λόγια, πραγματικά, ήταν μιά πάρα πολύ ωραία στιγμή. Ο τόπος μας (εννοώ το Σύμπαν) είναι πανέμορφος.

        Την ίδια ακριβώς στιγμή αγαπητέ Πρόεδρε, το ξέρεις άλλωστε αυτό καλύτερα από μένα, το χωριό μας, το Ψάρι, είχε στεγνώσει από νερό. Σταγόνα δεν πήγαινε στην δεξαμενή διότι όπως τελικά έδειξαν τα πράγματα, κάποιο φρεάτιο από τα είκοσι, σε άθλια κατάσταση κι αυτό όπως και τα υπόλοιπα, χρειάστηκε όπως ακούστηκε, εξαερισμό. Έγινε αυτός αργά το μεσημέρι και το νερό επανήλθε στην φυσιολογική του ροή.

        Πριν να βρεθεί η λύση του προβλήματος, οι πατριώτες Ψαραίοι αναζητούσαν τα κλειδιά της δεξαμενής για να πάνε να ελέγξουν αν όντως υπήρχε κάποια ελάχιστη έστω εισροή εντός της. Τα κλειδιά, όπως έδειξαν τα πράγματα, δεν τα έχεις αφήσει σε πατριώτες Ψαραίους αλλά σε έναν καλό φίλο του χωριού μας (το εννοώ αυτό). Όμως, αναρωτιέμαι Πρόεδρε, με ποιο δικαίωμα δίνεις κλειδιά σε έναν φίλο μας και δεν δίνεις και σε έναν συμπατριώτη μας Ψαραίο; Και δεν είναι ένας αυτός, αλλά μερικοί. Ο Κανονισμός του υπουργείου εσωτερικών για παράδειγμα που τον έχεις ασφαλώς διαβάσει, τι λέει επί του θέματος αυτού; Ποιος για παράδειγμα σε αντικαθιστά όταν για πολλούς και διάφορους λόγους απουσιάζεις από το χωριό;

        Δεν είμαι ειδικός και δεν τον κάνω, κινούμενος όμως με την λογική (την δική μου εννοείται διότι και η λογική αφηρημένη έννοια είναι), πιστεύω ότι, ο αντικαταστάτης σου, ο νόμιμος βάσει των Κανονισμών του Κράτους, είναι ο αμέσως δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης μετά από σένα, δηλαδή, έχω την εντύπωση ότι εκείνος που θα έπρεπε να είχε κλειδιά έν τη απουσία σου, είναι ο Τάσος Κ. Κωνσταντόπουλος. Και μετά από αυτόν ίσως και κάποιοι άλλοι πατριώτες μόνιμα διαμένοντες στο χωριό. Και φυσικά, αλλά τελευταίος, και ο καλός φίλος του χωριού μας.

        Αγαπητέ Πρόεδρε, την όμορφη εικόνα που μας έδειξε ο Δήμαρχός μας, την απόλαυσα έν τάχει, διότι αμέσως μετά πληροφορήθηκα τα δυσάρεστα συμβάντα του χωριού μας από το άθλιο και ξεχαρβαλωμένο δίκτυο ύδρευσης και όπως καταλαβαίνεις, την πρόσκαιρη χαρά την κάλυψε η θλίψη. Επί τη ευκαιρία, όταν θα επικοινωνήσεις με τον αγαπητό μας Δήμαρχο, ρώτησέ τον σε παρακαλώ, αν εκεί στον Δήμο τα «emails» μόνο για φιγούρα τα έχουν ή τα παρακολουθούν αραιά και που, και αν φυσικά απαντάνε σε αυτά.  

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος