Η αδιαφορία του Δήμου Γορτυνίας στο πρόβλημα του νερού στο Ψάρι

Από τις 17 & 21 Σεπτεμβρίου, από τότε που απευθυνθήκαμε δημόσια στον Δήμο Γορτυνίας και στον Δήμαρχο κ. Κούλη, ζητούσαμε μία έγκυρη πληροφόρηση για το χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα του χωριού μας, για την αλλαγή του σάπιου και καρκινογόνου δικτύου ύδρευσης.

Δυστυχώς, μία έγκυρη πληροφόρηση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα -όπως είναι το νερό-, δεν υπήρξε, όχι για εμάς προσωπικά αλλά για τους αναγνώστες μας Ψαραίους, τους άμεσα δηλαδή ενδιαφερόμενους. Τους λόγους της άρνησης από πλευράς Δήμου να μας πληροφορήσει για το χρόνιο πρόβλημά μας, δεν τους γνωρίζουμε και δεν θέλουμε να κάνουμε υποθέσεις. Δεν μας αρέσουν οι υποθέσεις μα η στέρεη αλήθεια. Όπως μάλλον δείχνουν τα πράγματα, ο Δήμος αποφεύγει να μας ενημερώσει διότι προφανώς δεν έχει κάτι να μας πει, κάτι ουσιώδες και χρήσιμο, κάτι πραγματικό και όχι ψευδές ή παραπλανητικό.

Η αδιαφορία του Δήμου (αδιαφορία από την μέχρι τώρα στάση του), μας προβληματίζει ακόμα περισσότερο διότι έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, κατά τις οποίες θα αγωνιζόταν για το κοινό καλό όλων των οικισμών, μικρών και μεγάλων. Θα έβλεπε ισότιμα όλους τους Γορτύνιους. Όμως, μέχρι τώρα, η ματιά του, το ενδιαφέρον του, είναι στραμμένα προς τα μεγάλα χωριά. Αυτό δεν είναι κακό, αυτά ασφαλώς έχουν μεγαλύτερες ανάγκες, βρίσκονται στην τουριστική ζώνη, είναι η βιτρίνα της Γορτυνίας και της Αρκαδίας. Πίσω όμως από την βιτρίνα, δεν είναι όλα καλώς καμωμένα, πίσω από τα φώτα της ράμπας υπάρχουν προβλήματα, καθημερινές ανάγκες, καρκινογόνες σωλήνες που μεταφέρουν το αγαθό της ζωής, το νερό. Πίσω από την τουριστική Γορτυνία, υπάρχουν χωριά που αγωνιούν για το νερό που πίνουν, όμως, οι αρχές, ο Δήμος, δεν έχει χρόνο για την ουσία αλλά για την επιφανειακή εικόνα της βιτρίνας.

Τους λόγους της πολιτικής αυτής δεν μπορούμε να τους παρακολουθήσουμε, να τους κατανοήσουμε. Έκ του αποτελέσματος και μόνο, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος αδιαφορεί εντελώς για το αν έχουμε ένα σάπιο δίκτυο ύδρευσης, αδιαφορεί αν αυτό μας δημιουργεί προβλήματα υγείας, αδιαφορεί για την λύση των προβλημάτων.

Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται, ούτε να πασπαλίζονται με λόγια άνοστα δίχως νόημα, ούτε να γίνονται χρόνια. Αλλά η λύση των προβλημάτων απαιτεί μία δημοτική αρχή που έχει δυνατότητες για να κάνει παρεμβάσεις και να μην στέκει μόνο στα ευχολόγια. Καθώς δείχνουν τα πράγματα, η δημοτική αρχή δεν έχει τα προσόντα και την βούληση να προχωρήσει σε λύση του μέγιστου προβλήματος που αντιμετωπίζει ένα χωριό, το Ψάρι. Ή δεν θέλει, διότι βάζει σε κατηγορίες τα χωριά της Γορτυνίας, σε μικρά και μεγάλα, μπορεί ακόμα να μετρά τους ψήφους ανά χωριό και να πράττει ανάλογα. Όλα αυτά δεν είναι υποθέσεις, είναι η ζοφερή πραγματικότητα, και, μπορεί πράγματι η δημοτική αρχή να κάνει την υπέρβαση και να φύγει από την μικροπολιτική που κατάστρεψε την Ελλάδα και να δείξει με τα έργα της μία καινούργια ποιότητα του διοικείν. Το θέμα είναι αν θέλει.

Θέλετε κύριε Κούλη να δώσετε επιτέλους μία οριστική λύση στο καρκινογόνο πρόβλημά μας;  

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος