Αξιότιμε κύριε Γιαννακούρα!

Αξιότιμε κύριε Γιαννακούρα

 

Διάβασα με την δέουσα προσοχή την επιστολή σας και έχω την εντύπωση ότι εσείς, δεν διαβάσατε με τον ίδιο ζήλο το δικό μου άρθρο. Και το γράφω αυτό, διότι επί της ουσίας δεν απαντάτε στο ερώτημα που θέσαμε και έλεγε: «αλήθεια, εσάς κύριε Γιαννακούρα, τι σας εμπόδιζε όταν ήσασταν Αντιπεριφερειάρχης και δεν κάνατε την δημοπρασία του έργου; Με ποιο δικαίωμα κοροϊδεύατε ένα χωριό;».

Εκείνο που μας λέτε είναι: «Πρώτον και κύριο καμία υποχρέωση δεν έχει η Περιφέρεια να δίνει χρήματα για τις υδρεύσεις χωριών, γιατί δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της. Οι υδρεύσεις είναι καθαρά αρμοδιότητα των δήμων. Αποκλειστικά και μόνο λόγω της δικής μου ευαισθησίας για τα μικρά χωριά της Αρκαδίας, σε ένα εκ των οποίων διαμένω τον περισσότερο χρόνο και του ενδιαφέροντός μου για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, έψαξα και βρήκα χρήματα, διότι, όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει κωδικός στην Περιφέρεια για τέτοιου είδους έργα. Εισηγήθηκα το έργο και ψηφίστηκαν 60 χιλιάδες ευρώ, που ανήκουν ακόμα στο χωριό σας. Αυτό έγινε αποκλειστικά και μόνο από εμένα. Ο Δήμος ανέλαβε τα υλικά και εμείς την εργασία. Τα δημόσια έργα πρέπει να σε ενημερώσω και ειδικά, όταν υπάρχει τέτοια ιδιαιτερότητα, καθυστερούν πολύ με αποτέλεσμα να μην προλάβω να υλοποιήσω το εν λόγω έργο, κάτι που και εμένα με στενοχώρησε. Για αυτό συνεχίζω να ασχολούμαι το συγκεκριμένο έργο».

        Δεν απαντάτε στο ερώτημά μας κύριε Γιαννακούρα, και όχι μόνο αυτό, αλλά αποφεύγετε να μιλήσετε και για την δημοπρασία του έργου. Μας μπερδεύτε όμως περισσότερο διότι δεν μας εξηγείτε με σαφήνεια (σαν καλός πολιτικός που πιστεύετε πως είστε) τι ακριβώς εννοείτε όταν αναφέρεστε σε ιδιαιτερότητα του έργου. Τι κάνει ένα τέτοιο έργο ιδιαίτερο και που ακριβώς οφείλετε η καθυστέρησή του, εφόσον στο ερώτημα που θέσατε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μιλάτε για ώριμο έργο; Εμείς οι Ψαραίοι, μαθαίναμε από Φορείς του χωριού μας ότι ήταν θέμα ημερών να πάει στην πηγή ο εργολάβος με τα μηχανήματα και ν’ αρχίσει να σκάβει το αυλάκι. Αλλά περιμέναμε επί ματαίω!

        Στη συνέχεια, μας αδικείτε πάρα πολύ, εκεί δηλαδή που γράφετε: Όσο για το ΠΑΣΟΚ που αναφέρεις διακρίνω πολύ απωθημένο και άνθρωπο με στενές κομματικές παρωπίδες κάτι που δεν ισχύει για μένα. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ και μου θυμίζεις αυτό που λένε «τι σχέση έχει το σώβρακο με τη γραβάτα».

        Επιμένουμε κύριε Γιαννακούρα, διαβάσατε αποσπασματικά το άρθρο μας, διότι γράφαμε επί λέξει: «Πέραν αυτών, πιστεύουμε -πάντα κατά τη γνώμη μας-, ότι βρώμικο ρόλο στην υπόθεση της αλλαγής εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στο χωριό μας, έπαιξε και η φράξια του ΠΑΣΟΚ Ηραίας, μία μικρή ομάδα που δρα υπογείως ζώντας σε περασμένο αιώνα και βάζει κάθετί εμπόδιο στην ανάπτυξη ενός χωριού που δεν υποκύπτει σε παλαιοκομματισμούς και χαλασμένα πολιτικά ήθη».

        Το ΠΑΣΟΚ Ηραίας κύριε Γιαννακούρα αν διαβάσετε προσεκτικά το άρθρο μας, δεν αφορά διόλου εσάς, και απορούμε μάλιστα που απαντάτε και σε αυτή την παράγραφο. Δεν είστε κάν υπόλογος εσείς, ούτε σας ρίχνουμε οποιαδήποτε ευθύνη για το ΠΑΣΟΚ Ηραίας. Θα πρέπει δε να σας διευκρινίσουμε ότι εδώ στην Ηραία, όταν θέλουμε να πούμε ένα σύντομο ανέκδοτο για να γελάσουμε – όπως εσείς καλή ώρα με το γνωμικό που μας καταθέτετε και είναι όντως πολύ καλό: «τι σχέση έχει το σώβρακο με τη γραβάτα» - λέμε δυό λέξεις και τρανταζόμαστε στα γέλια, λογουχάρη: «ΠΑΣΟΚ Ηραίας». Μην μας παρεξηγείτε και γι’ αυτό το συνήθειό μας. Όσο για μένα προσωπικά κύριε Γιαννακούρα, δεν απόκτησα στη πολυτάραχη ζωή μου ποτέ κομματικές ταυτότητες, ποτέ δεν αποτέλεσα μέρος κάποιας κομματικής μάζας, ποτέ μου δεν σήκωσα κανενός χρώματος λάβαρο, ποτέ μου δεν ασπάστηκα καμιά ιδεολογία, διότι, αξιότιμε κύριε Γιαννακούρα, κατά τη γνώμη μου και μόνο, όλες, μα όλες οι ιδεολογίες, είναι κάκιστες στρεβλώσεις των ΙΔΕΩΝ. Και όλες οι ιδεολογίες, διαιωνίζουν τις συγκρούσεις ανάμεσα στους ανθρώπους. Συνεπώς, μόνο άνθρωπο με στενές κομματικές παρωπίδες δεν μπορείτε να με χαρακτηρίσετε. Αλλά αβίαστα το κάνετε, άκριτα, δίχως να γνωρίζετε για μένα τίποτε άλλο πέραν αυτών που γράφω εδώ.

        Λέτε όμως και κάτι άλλο, που επίσης μας αδικεί: «Εδώ και 1,5 χρόνο που ανέλαβαν οι μέγιστοι πολιτικοί, τους οποίους και αφήνεις στο απυρόβλητο δεν έκαναν κάτι σε ένα έργο πανέτοιμο». Ούτε πυροβολούμε μα ούτε αφήνουμε στο απυρόβλητο κανέναν,  απλά περιμένουμε, κάνοντας υπομονή. Ούτε φυσικά αφήσαμε, έστω και με πλάγιο τρόπο, να αιωρείται ότι οι άλλοι είναι μέγιστοι πολιτικοί. Ο καθένας κρίνεται από τα έργα του, το γνωρίζετε καλύτερα από μένα αυτό, αλλά από συνήθεια πολιτική, πετάτε ντουφεκιές στον αέρα θέλοντας να μου δώσετε οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα. Μπορείτε λοιπόν να ξεφύγετε από την μετριότητα κύριε Γιαννακούρα, αρκεί να μάθετε να διακρίνετε τα πράγματα σφαιρικά, κυκλώπεια, μην αδικείτε τον εαυτό σας εφόσον πιστεύετε πως αξίζετε της συμπάθειας και της εκτίμησής μας. Όχι μόνο της δικής μας, δεν είμαστε δα τόσο εγωιστές, της συμπάθειας και εκτίμησης του αρκαδικού κόσμου.

        Σας καλούμε, όχι μόνο να έρθετε και να πιείτε νερό μαζί μας κύριε Γιαννακούρα, αλλά να πάμε και μία βόλτα στις πηγές μας και να δείτε το χάλι της Πολιτείας, που, διαλαλεί ότι βρισκόμαστε στην αιχμή της ανθρώπινης εξέλιξης (λόγω ευρωπαϊκής ένωσης φυσικά), αλλά πίσω από την βιτρίνα κρύβεται επιμελώς χώρα τριτοκοσμική. Είμαστε δε βέβαιοι, πως η εικόνα αυτή δεν θ’ αρέσει ούτε σ’ εσάς.

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

===============

Σημείωση: Επειδή δεν θέλουμε, δεν επιδιώκουμε ν’ αδικήσουμε τον κύριο Γιαννακούρα, θα επανέλθουμε στο σημαντικό για εμάς θέμα του νερού, αλλά αφού πρώτα λάβουμε από τον Δήμο Γορτυνίας κάποια επίσημη απάντηση και αφού του γνωστοποιήσουμε όσα αναφέρει στην επιστολή του ο κύριος Γιαννακούρας. Επί της ουσίας, την αλήθεια αναζητάμε για το νερό και την λύση του. 60 και παραπάνω χρόνια πίνουμε αμίαντο! Δεν έχουμε προσωπικές διαφορές με κανέναν!