Ο τέως Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας απαντά στη Σελίδα μας για το θέμα του νερού

Απάντηση στον κ. Βασίλειο Αναστασόπουλο (και στη σελίδα opsarion.gr που δημοσίευσε το κείμενο του).

 

Αγαπητέ συμπατριώτη, επειδή διάβασα το κείμενό σου και επειδή θεωρώ ότι με τα γραφόμενά σου με αδικείς και επειδή έχω μάθει στη ζωή μου να μην κρύβομαι, σου οφείλω μία απάντηση σε αυτά που γράφεις.

Πρώτον και κύριο καμία υποχρέωση δεν έχει η Περιφέρεια να δίνει χρήματα για τις υδρεύσεις χωριών, γιατί δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της. Οι υδρεύσεις είναι καθαρά αρμοδιότητα των δήμων. Αποκλειστικά και μόνο λόγω της δικής μου ευαισθησίας για τα μικρά χωριά της Αρκαδίας, σε ένα εκ των οποίων διαμένω τον περισσότερο χρόνο και του ενδιαφέροντός μου για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, έψαξα και βρήκα χρήματα, διότι, όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει κωδικός στην Περιφέρεια για τέτοιου είδους έργα. Εισηγήθηκα το έργο και ψηφίστηκαν 60 χιλιάδες ευρώ, που ανήκουν ακόμα στο χωριό σας.

Αυτό έγινε αποκλειστικά και μόνο από εμένα. Ο Δήμος ανέλαβε τα υλικά και εμείς την εργασία. Τα δημόσια έργα πρέπει να σε ενημερώσω και ειδικά, όταν υπάρχει τέτοια ιδιαιτερότητα, καθυστερούν πολύ με αποτέλεσμα να μην προλάβω να υλοποιήσω το εν λόγω έργο, κάτι που και εμένα με στενοχώρησε. Για αυτό συνεχίζω να ασχολούμαι το συγκεκριμένο έργο.

Αυτό κατόρθωσα εγώ ο μέτριος πολιτικός, όπως με αποκαλείς, με τις μικρές μου δυνάμεις. Εδώ και 1,5 χρόνο που ανέλαβαν οι μέγιστοι πολιτικοί, τους οποίους και αφήνεις στο απυρόβλητο δεν έκαναν κάτι σε ένα έργο πανέτοιμο.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ που αναφέρεις διακρίνω πολύ απωθημένο και άνθρωπο με στενές κομματικές παρωπίδες κάτι που δεν ισχύει για μένα. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ και μου θυμίζεις αυτό που λένε «τι σχέση έχει το σώβρακο με τη γραβάτα».

Να σου επαναλάβω πως το έργο είναι έτοιμο από κάθε πλευρά και όσον αφορά τις πιστώσεις και όσον αφορά την προγραμματική σύμβαση με τον δήμο αλλά και με όποια άλλη αδειοδότηση απαιτείται.

Ιδού δόξης πεδίο λαμπρό. Αφού δεν μπόρεσα εγώ ο μέτριος πολιτικός, προσπάθησε να το φτιάξεις με τους μεγάλους πολιτικούς που μας διαδέχθηκαν και θα έρθω και εγώ να πιώ νερό…

 

 

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Περιφερειακός Σύμβουλος – τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

=============

 

Σημείωση της Σελίδας μας: Θεωρούμε υποχρέωσή μας να δημοσιεύσουμε την ανωτέρω επιστολή του κυρίου Γιαννακούρα. Επίσης, εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει ανταπάντηση από μέρους μας, διότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι στρεβλά, ομιχλώδη.