Υποψήφιοι/ες Ψαραίοι/ες στις εκλογές της 26ης Μαϊου 2019

Λίγες ημέρες έμειναν από τις εκλογές της 26ης Μαίου 2019. Στο χωριό μας, στο Ψάρι, την θέση του Παρέδρου θα διεκδικήσουν δύο άξιοι συμπατριώτες μας, ο Κώστας Μαρ. Πανουσόπουλος και ο Τάσος Κων. Κωνσταντόπουλος.

Και οι δύο υποψήφιοι, νοιάζονται για το χωριό μας, το έχουν μέσα στις προτεραιότητες της ζωής τους, και πασχίζουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο για την ευημερία του. Και μόνο, που βρίσκονται άνθρωποι σαν αυτούς και νοιάζονται για το χωριό μας, για όλους εμάς κατ’ επέκταση, πρέπει να μας ευχαριστεί, και εμείς με την σειρά μας οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στα πρόσωπά τους τον αγώνα τους για το κοινό καλό.

Στις εκλογικές αναμετρήσεις, συνηθίζεται πολλές φορές η πόλωση μεταξύ υποψηφίων. Αυτή παράγει συγκρούσεις, μίσος, φανατισμό, κτλ. Σαν χωριό μας, είμαστε τυχεροί, διότι αυτά τα εκλογικά παρατράγουδα δεν έχουν θέση στην ομαλή ζωή του, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, αντίθετα, μας ενώνουν πάρα πολλά πράγματα, μας ενώνει η συνέχεια του χωριού μας στον αδηφάγο χρόνο. Εγγυητές αυτής της ενότητας είναι, και θα πρέπει να είναι οι εκάστοτε πρόεδροι.

Το βράδυ των εκλογών, ένας από τους δύο πατριώτες μας θα ανακηρυχθεί πρόεδρος, σύμφωνα πάντοτε με την βούληση της πλειοψηφίας. Αυτό όμως το γεγονός, δεν πρέπει να αποθαρρύνει τον δεύτερο, αντίθετα, θα πρέπει να ενισχυθεί αυτή η σχέση μεταξύ των υποψηφίων, και εμείς όλοι, έχουμε υποχρέωση να αγκαλιάσουμε τον αγώνα τον καλό και των δυό.

Ένα άλλο γεγονός, σημαντικό κατά την γνώμη του γράφοντος, είναι αυτό, όπου η Αδελφότητα Ψαραίων, στέκεται αμέτοχη από την εκλογική αναμέτρηση των μελών της. Δεν παίρνει δηλαδή θέση υπέρ του ενός ή του άλλου μέλους της. Αν το έκανε αυτό, θα έδειχνε ασέβεια, όχι μόνο προς το Καταστατικό της που μετρά 83 χρόνια ζωής, αλλά για την ίδια την ύπαρξη της, ασέβεια προς όλα τα μέλη της, διότι θα έβαζε σε αυτά διαχωριστικές γραμμές. Θα χανόταν, ο σκοπός της Αδελφοσύνης, σκοπός, για τον οποίο έχουν αγωνισθεί όλες οι διοικήσεις και όλα τα μέλη της από συστάσεως της, από το 1936. Η Αδελφότητα, δεν διανοήθηκε, να πάρει θέση σε εποχές σκοτεινές για την πατρίδα μας, ευτυχώς, στέκεται έξω από συγκρούσεις και ενώνει με την ύπαρξή της τα μέλη της, δεν τα χωρίζει. Πολύ σημαντικός ο ρόλος της και εξίσου σημαντική η αποχή της από τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε αυτές όμως τις εκλογές, φεύγοντας από τα Τοπικά δρώμενα του χωριού μας, Ψαραίοι και Ψαραίες, βρίσκονται σαν υποψήφιοι/ες δημοτικοί σύμβουλοι, τόσο στην Αθήνα και στην Κόρινθο, όσο επίσης και στην Γορτυνία στην οποία υπάγεται διοικητικά το Ψάρι. Αυτούς τους ανθρώπους, τους δικούς μας ανθρώπους, μπορούμε αν θέλουμε να τους στηρίξουμε, ανεξάρτητα με τα πολιτικά πιστεύω του καθενός μας.

Στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στον Δήμο Ιλίου, είναι υποψήφια η Εύη Ιωάννου Γκιώνη, με τον συνδυασμό «Δημοκρατική Συνεργασία» του Νίκου Ζενέτου.

Πάλι στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Πετρούπολης, είναι υποψήφιος ο Βασίλης Παν. Κωνσταντόπουλος, με τον συνδυασμό «Πετρούπολη Μαζί» του Θοδωρή Λάππα.

Στην Κόρινθο, υποψήφιος σύμβουλος Κοινότητας Κορίνθου, είναι ο Γιάννης Ιωάννου Καλκανάς, με τον συνδυασμό του Νίκου Σταυρέλη.

Στην Γορτυνία, υποψήφιος σύμβουλος είναι ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, με τον συνδυασμό «Γορτυνία Μπορούμε» του Μιλτιάδη Λύτρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Γεωργακόπουλος, κατάγεται από Αράπηδες και Σέρβου, έλκει όμως την καταγωγή του και από Ψάρι, είναι εγγονός της Παναγιώτας Γκιώνη που παντρεύτηκε τον Νίκο Γεωργακόπουλο από Αράπηδες και επίσης εγγονός της Μαρίας Πανουσοπούλου που παντρεύτηκε στου Σέρβου τον Τερζή.

 

Στο Περιστέρι της Αττικής, υποψήφιος με τον συνδυασμό "Με την Κοινωνία Μπροστά" του Ανδρέα Παχατουρίδη, είναι ο Δημήτρης Ιωάν. Αναστασόπουλος.

Σε όλους αυτούς τους υποψηφίους, όπως επίσης και στους τοπικούς μας Τάσο Κων. Κωνσταντόπουλο και Κώστα Μαρ. Πανουσόπουλο, ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη.  

 

 

 

 

 

Opsarion.gr

Σημείωση: Τις πληροφορίες για τους υποψήφιους/ες συμπατριώτες μας και συμπατριώτισσές μας, τις αντλήσαμε από το διαδίκτυο. Αν παραλείψαμε κάποιον/α, ας μας συγχωρεθεί, δεν μπορούμε να είμαστε παντογνώστες.