Η νεκρανάσταση της "Γορτυνιακής Συμπαράταξης" - εκλογές στην Γορτυνία

Η γρίπη οδεύει σιγά-σιγά προς το τέλος της και ο εκλογικός πυρετός στην Γορτυνία παίρνει την θέση της. Ευτυχώς, και αυτός, όπως και η γρίπη, δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, μετά τις 19 Μαίου (ημέρα των εκλογών) θα εξαφανιστεί, και φυσικά μαζί με αυτόν τα οράματα θα χαθούν για να επανεμφανιστούν πάλι το 2023, και φυσικά τότε, πάλι θα έχουμε να ακούσουμε και διαβάσουμε το ίδιο τροπάρι.

Συνηθίζεται και στις εκλογικές αναμετρήσεις, ειδικότερα τις δημοτικές, οι νεκροί βαδίζουν αντάμα με τους ζωντανούς. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, το νεκρό, το αποστεωμένο (όπως λέγεται) είναι η δημοτική παράταξη που τώρα την έχει αναλάβει ο κύριος Αποστολόπουλος. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές της «Γορτυνιακής Συμπαράταξης» (συνέχεια της «Γορτυνία νέα εποχή»), παρ’ ότι είναι δημότης του δημοτικού διαμερίσματος Τροπαίων, έθεσε υποψηφιότητα στην Ηραία και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση έναν άξιο και τίμιο άνθρωπο, τον Ηραιάτη μαχητή Κώστα Αλβενιώτη. Σαν σύμβουλος δε και εκπρόσωπος της, όσοι παρακολουθούν τα δημοτικά δρώμενα από κοντά (ο γράφων δεν τα παρακολουθεί ιδιαίτερα), λένε ότι, ήταν ανύπαρκτος. Παρ’ ότι ανύπαρκτος λοιπόν ή και αόρατος, μέσα από το δελτίο τύπου φλυαρεί αναζητώντας στέγη σαν ο αρχηγός πλέον και συνεχιστής δύο «μεγάλων» παρατάξεων.

Όλα αυτά, θεμιτά είναι, εκλογές έχουμε και όπως έχουμε συνηθίσει, στις εκλογές αφθονούν τα οράματα και τα παραμύθια, ο δε ξύλινος λόγος (που ως γνωστόν δεν λέει απολύτως τίποτε)  ανθεί, συγκινείται το πλήθος από αυτά που ακούει και δεν καταλαβαίνει, αφηρημένες έννοιες, όπως Οικουμενικότητα, ενότητα, κλπ. πλασάρονται και εμφανίζονται δίνοντας τόνο στο μεταφυσικό, και άπαντες είναι ευχαριστημένοι.

Πράγματι, αν κάτι συμβαίνει πάντοτε με τις δημοτικές εκλογές, δεν είναι τα προγράμματα των παρατάξεων και δεν ακολουθούνται ποτέ (τα προγράμματα είναι για να υπάρχουν και όχι για να υλοποιούνται!), αυτό έχει να κάνει με τις κοινωνικές σχέσεις που δημιουργούνται και ερχόμαστε ο ένας με τον άλλον κοντά. Διότι, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως άνθρωποι καλοί είναι όλοι όσοι μετέχουν των εκλογών, καλοί και όλοι εμείς που καλούμαστε με την ψήφο μας να εκλέξουμε το καταλληλότερο σχήμα για να την δημοτική αρχή.

Η συγκεκριμένη λοιπόν ανακοίνωση του αγαπητού κατά τα άλλα συνδημότη κυρίου Αποστολόπουλου, αφενός δεν γράφει απολύτως τίποτε και αφετέρου φανερώνει αδυναμία. Δηλαδή μία μεγάλη παράταξη εμφανιζόμενη με δύο ονόματα στο διάστημα των 9 χρόνων, δεν έχει την ικανότητα να προτείνει κάποιο τέκνο της, και αναζητεί τάχα μου την ενότητα. Μα ο ρόλος των παρατάξεων, των κομμάτων, των ομάδων, είναι ένας και μόνο, να χωρίζουν και όχι να ενώνουν. Η φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο συντάκτης του Δελτίου όπως: «Η Γορτυνία δεν έχει ανάγκη από Μεσσίες και Βοναπαρτισμούς. Η Γορτυνία έχει ανάγκη από τη συστράτευση όλων των Γορτύνιων. Έχει ανάγκη από τη Συνεργασία προσώπων και παρατάξεων. Έχει ανάγκη από Συλλογικότητα, Συμμετοχή, Σεβασμό,  Προσφορά, Ισότητα, Ανιδιοτέλεια», είναι εντελώς ξεπερασμένη. Ας μην πάμε επί μέρους στην κάθε λέξη, διότι η κάθε μία από αυτές μπορεί να έχει άπειρες ερμηνείες.

Ο λόγος του έτερου υποψήφιου κυρίου Λύτρα, είναι διαφορετικός. Είναι ανόθευτος, πηγαίος, επειδή απουσιάζει το πολιτικό στοιχείο από αυτόν, μπορεί να μιλά και αυτός για οράματα, αλλά είναι νέος, άμεσος, ειλικρινής. Δεν πλατειάζει, δεν έχει κομματική ταμπέλα, δεν είναι αριβίστας της πολιτικής. Αν οι εκλογές γινόντουσαν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα (μπορεί στο μέλλον να γίνουν) σίγουρα θα έβγαινε δήμαρχος με ποσοστό 99%. Αλλά δεν γίνονται, συνήθως προτάσσεται το μικροσυμφέρον, έξ’ ού και η φλυαρία των περισσοτέρων υποψηφίων. Όμως, ο κύριος Λύτρας, είναι «καταδικασμένος» σε αυτές τις εκλογές να εκλεγεί, και μπορεί μέσα από την θέση που θα πάρει, να πριονίσει τα θεμέλια ενός σάπιου κυριολεκτικά πολιτικού συστήματος.

Αυτά προς το παρόν. Σε επόμενο άρθρο μας, θα μιλήσουμε για την υποψηφιότητα του κυρίου Ζούνη και του κυρίου Φράγκου (Λαϊκή Συσπείρωση).  

 

Δρ. Μιλτιάδης Δ. Λύτρας - Υποψήφιος Δήμαρχος- "Γορτυνία Μπορούμε"

13 ώρες · 

Σήμερα είδα και μια ανακοίνωση της Γορτυνιακής Συμπαράταξης. Να πως πως δε λυπήθηκα θα είναι ψέμμα. Βουίζει ο τόπος πως τα έχει βρεί Αποστολόπουλος Κούλης εδώ κι ένα μήνα. Σαν κακόγουστο αστείο μου φάνηκε αυτό το κάλεσμα σήμερα. Δεν είμαστε ιθαγενείς παιδιά. Είμαστε ΓΟΡΤΥΝΙΟΙ. Και ψηφίζουμε όλοι ΛΥΤΡΑ - Την μόνη αυθεντική πρόταση, χωρίς παζάρια και συμφωνίες. Γιατί απλά ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ

 

Παρασκευας Παρασκευοπουλος

16 ώρες · 

Αποστολε καλη επιτυχια!
Η Γορτυνια ψηλα στην καρδια μας.
Αρκετα τα 9 πετρινα χρονια .Της Γορτυνιας δεν της πρεπει η μιζερια. Με το βλεμμα στο 2021, επετειος των 200 χρονων απο την εναρξη της απελευθερωτικης Επαναστασης συμβαλουμε ολοι για μια Οικουμενικη Δημοτικη Ενοτητα Μια ενοτητα που θα συνεγειρει τις 150.000 Γορτυνιους ανα τον κοσμο.
Γιορταζουμε τα 200 χρονια, τα κανουμε εφαλτηριο για τη Νεα Εποχη στη Γορτυνισα!

 

ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Δελτίο Τύπου
Η Γορτυνία και η προοπτική του 2021 με Οικουμενική Ενότητα

Αγαπητοί συνδημότες, το 2014 με την ψήφο σας και με ποσοστό άνω του 46% τη δεύτερη Κυριακή μας αναθέσετε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Γορτυνίας. Ο θεσμικός μας ρόλος ήταν και είναι να ασκούμε έλεγχο στην πλειοψηφία και το Δήμαρχο, να διατυπώνουμε εποικοδομητική κριτική και να υποβάλλουμε δημιουργικές προτάσεις. Επί πέντε χρόνια, τον πολιτικό και θεσμικό μας ρόλο τον υπηρετήσαμε με αφοσίωση και συνέπεια απέναντι σε μια δημοτική αρχή, η οποία είχε «κλειστά αυτιά» όχι μόνο προς τη δική μας παράταξη αλλά και προς την Κοινωνία της Γορτυνίας. Στην πενταετία 2014-2019 επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό όπως και την τετραετία 2010-2014 όπου τότε η παράταξη μας είχε την επωνυμία  «Γορτυνία Νέα Εποχή».

Νιώθουμε ιδιαίτερη απογοήτευση για τα πεπραγμένα, τις παραλείψεις, την αναποτελεσματικότητα αλλά και για το ύφος και ήθος της Δημοτική Αρχής, που διοικεί το Δήμο Γορτυνίας επί 9 συναπτά έτη. Δυστυχώς δεν αξίζει σε όλους εμάς τους Γορτύνιους ο συγκεκριμένος Δήμαρχος. Η αλλαγή της Δημοτικής Αρχής καθίσταται αναγκαία και σ’ αυτήν την προσπάθεια επιθυμούμε στη συμμετοχή και στη συμβολή όλων των συμπατριωτών μας.

Λυπούμαστε για το γεγονός ότι η Γορτυνία διοικείται από μια δημοτική αρχή ανύπαρκτη, μακριά από τους πολίτες με βασικό δόγμα στη λειτουργία της, την αλαζονεία και τις πελατειακές σχέσεις. Μια δημοτική αρχή χωρίς όραμα, σχέδιο και διάθεση. Μια δημοτική αρχή διαχειρίστρια της μιζέριας. Μια δημοτική αρχή με ιδιοκτησιακή λογική που αναβίωσε μετά από τρεις αιώνες την Λουδοβίκεια άποψη ότι ο «Δήμος είμαι Εγώ».

Δυστυχώς η Γορτυνία έμεινε πίσω, ερήμωσε ακόμη περισσότερο και η απογοήτευση είναι διάχυτη παντού. Ακόμα και αυτοί που πίστεψαν στον κ. Γιαννόπουλο τώρα επιζητούν την Αλλαγή. «Πιάσαμε πάτο», πιο κάτω δεν γίνεται.

Σε λίγο, το 2021 θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης για την απελευθέρωση του Έθνους και τη δημιουργία της Κρατικής μας Οντότητας. Τα 200 χρόνια για την Γορτυνία– καρδιά της επανάστασης- πρέπει να σηματοδοτήσουν μια νέα ελπιδοφόρα αρχή. Οι Δημοτικές εκλογές του Μαΐου αποτελούν την αφετηρία αυτής της αρχής.  Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να αλλάξουμε τα πράγματα. Να δώσουμε τέλος στο τέλμα και στον κύκλο των χαμένων ευκαιριών. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε, ώστε η Γορτυνία να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Η Γορτυνία δεν έχει ανάγκη από Μεσσίες και Βοναπαρτισμούς. Η Γορτυνία έχει ανάγκη από τη συστράτευση όλων των Γορτύνιων. Έχει ανάγκη από τη Συνεργασία προσώπων και παρατάξεων. Έχει ανάγκη από Συλλογικότητα, Συμμετοχή, Σεβασμό,  Προσφορά, Ισότητα, Ανιδιοτέλεια.

Αγαπητοί συμπατριώτες, ως Δημοτική παράταξη που μας τιμήσατε με τη ψήφος σας τόσο στις εκλογές του 2010 όσο και στις εκλογές του 2014, δίνοντας μας τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του Δήμου και αποτελώντας τη μείζων  αντιπολίτευση επί εννέα έτη, έχουμε συνείδηση αφενός των προβλημάτων και αφετέρου των ευκαιριών που χάθηκαν.

Ταυτόχρονα αποτελεί πεποίθηση μας, ότι οι προσεχείς Δημοτικές εκλογές αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για την Γορτυνία. Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να αφεθεί να χαθεί και να σπαταληθεί. Η αδιάλειπτη συμμετοχή μας επί εννέα έτη στο Δημοτικό Συμβούλιο  και στη Γορτυνία μας έχει προσδώσει γνώση και εμπειρία.

Γνώση και εμπειρία που μας οδηγούν να προτάσσουμε το όραμα της Γορτυνίας που μας αξίζει, μια Γορτυνίας αντάξιας της επετείου των 200 χρόνων. Αυτό το όραμα δεν μπορεί να υπηρετηθεί με εγωισμούς και αποκλεισμούς. Η δημοτική μας παράταξη όπως ήταν παρούσα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές θα είναι παρούσα και στις προσεχείς εκλογές. Όπως γνωρίζετε δεν κινούμαστε ούτε με το παραταξιακό ούτε με το προσωπικό μας συμφέρον.

Αγωνιζόμαστε για μια δημοτική αρχή, ικανή, αποτελεσματική, αφοσιωμένη στους πολίτες, μια δημοτική αρχή που θα ενώνει τους πολίτες και δεν θα διχάζει. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αντιγραφή τις κεντρικής κομματικής αντιπαράθεσης. Οφείλουμε να πορευόμαστε μ’ αυτά που μας ενώνουν και όχι μ’ αυτά που μας χωρίζουν. Όποτε ο Ελληνισμός πορεύτηκε ενωμένος, το όφελος για την πατρίδα και τους πολίτες ήταν το μέγιστο. Στο Δήμο Γορτυνίας αυτά που μας ενώνουν είναι παρά πολύ περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν.  Όλοι μας πρέπει να παραμερίσουμε εγωισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες και ενωμένοι να αγωνιστούμε για τον τόπο μας.

            Οδηγούμενοι επομένως, από την ανάγκη να αδράξουμε την τελευταία ευκαιρία για την περιοχή μας, πεπεισμένοι ότι όλοι μαζί μπορούμε, προτείνουμε τη μέγιστη Γορτυνιακή –Οικουμενική- Συνεργασία με όλους τους έντιμους και αφοσιωμένους στα κοινά πολίτες. Προτείνουμε στις άλλες παρατάξεις και κινήσεις να δημιουργήσουμε έναν Ενωτικό Μεγάλο Συνασπισμό, ένα Συνδυασμό Νίκης, που από την πρώτη Κυριακή θα εκλεγεί  αποτελώντας τη νέα Δημοτική Αρχή προκειμένου αφενός να αντιμετωπίσουμε τα οξυμένα προβλήματα και αφετέρου να υπηρετήσουμε όλοι μαζί το όραμα μιας Γορτυνίας αντάξιας των 200 χρόνων της Εθνικής παλιγγενεσίας στην οποία πρωτοστάτησε.

Δημητσάνα 9/3/2019

Για την Γορτυνιακή Συμπαράταξη,

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Γορτυνίας,

Απόστολος Αποστολόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος