Γορτυνιακά αρώματα ...

Στην γορτυνιακή γωνιά της Αρκαδίας ο χρόνος κυλά ήρεμα. Το Μαίναλο απλώνει τη δροσερή αύρα του κι’ αυτή καλύπτει ολόκληρο το γορτυνιακό πεδίο από τα ψηλότερα μέρη του ως και τα χαμηλότερα.

Η κεντρική διοίκηση ετοιμάζεται οργανωτικά για να φέρει σε πέρας τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της, στον ίδιο πυρετό βρίσκονται και τα όμορφα χωριά που κι’ αυτά δραστηριοποιούνται για να υποδεχτούν τους πολυπληθείς επισκέπτες του Αυγούστου. Ένα μεγάλο πολιτιστικό εργοτάξιο βρίσκεται σε κινητικότητα για να προσφέρει άρτους και θεάματα, εκλεκτά εδέσματα, μουσικές λαϊκές βραδιές, και να χαρίσει ευδαιμονία στον κόσμο που διψά για πολιτιστική τροφή.

Κινητικότητα, αλλά διαφορετικής μορφής παρατηρείται και στον εκλογικό τομέα. Μπορεί οι δημοτικές/τοπικές εκλογές να γίνουν το 2019 όμως αρκετοί συμπολίτες μας έχουν ήδη αρχίζει τα πρώτα τους δειλά βήματα, κουβεντιάζουν με φίλους τους, με ομοϊδεάτες τους, ανταλλάσσουν απόψεις, κάνουν σχέδια, ρίχνουν στις κουβέντες προτάσεις. Έχουν αρχίσει οι ζυμώσεις, καλή ώρα όπως ο μούστος που βράζει στο βαρέλι και ψήνεται. Αλλά και το κρασί για να ετοιμασθεί προς πόση, θέλει τον χρόνο του, τους οινολόγους του, τα φάρμακά του, τις σωστές θερμοκρασίες. Ο αμπελουργός για να βγάλει το κρασί του από το βαγένι, έχει περάσει από πολλές προεργασίες, έχει κοπιάσει. Τον ίδιο κόπο περνά και ο κάθε σχεδιαστής που αναλύει τα οράματά του για την τέλεια μικροκοινωνία.

Απ’ ότι ακούγεται στον γορτυνιακό αέρα, στις επόμενες εκλογές θα έχει τροποποιηθεί το εκλογικό σύστημα και θα υπάρχει η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να θέτει υποψηφιότητα δημάρχου χωρίς συνδυασμούς από κοινότητες. Αν τούτο ισχύσει, το πιθανότερο που θα συμβεί είναι να υπάρξουν περισσότεροι οι υποψήφιοι δήμαρχοι από το εκλογικό σώμα! Κάθε ψηφοφόρος και υποψήφιος δήμαρχος!

Αρέσει η προοπτική αυτή σε πολλούς συμπολίτες μας και όπως προείπαμε έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τις κινήσεις τους. Δεν γνωρίζουμε ονόματα (ή μπορεί και να γνωρίζουμε αλλά δεν έχει νόημα η αναφορά τους), δεν γνωρίζουμε αν οι συνδυασμοί τους θα φέρουν πομπώδεις τίτλους ή θα εκπέμπουν ταπεινότητα. Ακούγεται στον γορτυνιακό αέρα ακόμα και η σιωπή μερικών εξ αυτών που με άκρα μυστικότητα και ελιτίστικη νοοτροπία υποστηρίζουν την ολική ανατροπή μέσω της «μη σύγκρουσης!».  Τι σημαίνει αυτό; Ρώτησα όταν το άκουσα. «Τίποτα, μην δίνεις σημασία, υπάρχει μια νέα κίνηση που έχει και ομογενειακή στήριξη αλλά προς το παρόν στέκεται σιωπηλή, συλλέγει πληροφορίες, προετοιμάζεται….».

Όταν άκουσα τον παραπάνω λόγο, στην αρχή νόμισα ότι μιλούσε για εκλογή προέδρου στην Αμερική αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι αναφερόταν στα γορτυνιακά εκλογικά θέματα, έπεσα από την καρέκλα που καθόμουν! Ο μεγάλος αδελφός (σκέφτηκα) βρίσκεται παντού, ακόμα κι’ εδώ στην πεζούλα που κάθομαι τώρα και ψάχνω τον δορυφόρο για να σας ενημερώσω!

 

 

 

 

 

 

Opsarion.gr