Ο Χορός της Αδελφότητας - Πρόσκληση

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 13:00, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια αποκριάτικη Συνεστίαση των μελών της Αδελφότητας Ψαραίων, επίτιμων και τακτικών, καθώς και των φίλων, στο Κοσμικό Κέντρο «ΖΥΓΟΣ» στο 20ο χ.λ.μ. της Λεωφόρου Πάρνηθος, όπου είχε γίνει και πέρυσι.

Παρακαλούνται όλοι να προσέλθουν με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, προκειμένου να περάσουμε ένα όμορφο Κυριακάτικο μεσημέρι, μέσα σε ζεστή αδελφική ατμόσφαιρα, έτσι όπως ξέρουν να δημιουργούν οι Ψαραίοι.

Σημειώνεται ότι το κόστος της πρόσκλησης θα είναι μόνο 15€, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση των προσερχομένων.

Ταυτόχρονα θα γίνει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας με έξοδα της Αδελφότητας.

Αυτά όλα με την σκέψη ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελληνική οικογένεια, δεν θέλουμε να προσθέσουμε και εμείς ένα επιπλέον χαράτσι.

Για την αναγκαία ενίσχυση της Αδελφότητας, θα κυκλοφορήσει λαχείο με μικρή τιμή, όπου οι κατέχοντες μπορούν να συνδράμουν κατά τι περισσότερο για την κάλυψη, τουλάχιστον, των εξόδων.

 

Ελπίζουμε να εκτιμηθεί η πρόθεση του Δ.Σ. για την προσέλκυση όλων των οικογενειών σε μια Παμψαραίϊκη σύναξη, που αποτελεί και επιταγή του καταστατικού μας.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Ψαραίων


=========================
Σημείωση της σελίδας μας:

      Ο χορός της Αδελφότητας Ψαραίων, που ονομάζεται και αποκριάτικος επειδή γίνεται συνήθως κοντά στην εποχή της αποκριάς, είναι μία από τις εκδηλώσεις της κατ’ έτος.

      Οι Ψαραίοι και οι φίλοι τους τιμούν πάντοτε την πρόσκληση της Αδελφότητας, ανταμώνουν, τρώνε, πίνουν, χορεύουν, και περνάνε καλά. Αφήνουν στην άκρη τα παρελθόντα και τα μελλούμενα – όσα είναι δηλαδή άχρηστα επί της ουσίας και απολαμβάνουν με απλό τρόπο το παρόν.

      Η εκδήλωση του χορού δεν φέρει κέρδη στο ταμείο της Αδελφότητας, εξάλλου δεν είναι αυτός ο σκοπός της ύπαρξής της – αλλά συσφίγγει τις σχέσεις των πατριωτών, που τόπος κοινός και σημείο αναφοράς είναι πάντοτε το χωριό, ο γενέθλιος τόπος ή αυτός της καταγωγής.

      Για να καλύψει η Αδελφότητα τα λειτουργικά της έξοδα βγάζει μία λαχειοφόρο αγορά και κατά κάποιο τρόπο μπορεί και καλύπτει πάγιες δαπάνες της όπως, πληρωμές ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΕΝΦΙΑ (εφόσον έχει στην ιδιοκτησία της τα ακίνητα των Γραφείων της και του Ξενώνα), και πιθανές έκτακτες δαπάνες.

      Πάντα υπάρχουν ορισμένοι πατριώτες που διαφωνούν με το πώς χειρίζεται η Αδελφότητα τους πόρους της. Η «άλλη» άποψη πρέπει πάντα να ακούγεται διότι πολλές φορές μπορεί να διορθώσει τυχόν λάθη εφόσον γίνεται με καλή πρόθεση. Και καλό είναι (κατά την γνώμη της σελίδας μας), οι πατριώτες που διαφωνούν ή έχουν προτάσεις, να τις εκθέτουν προς συζήτηση δημόσια. Από την εξωστρέφεια όλων μας σε θέματα κοινά, τα αποτελέσματα μόνο θετικά μπορεί να είναι. Και αυτοί οι πατριώτες που έχουν κατά καιρούς αντίθετες απόψεις, πιστεύουμε ότι καλό είναι να συμμετέχουν και εάν μπορούν να δίνουν το παρόν στα καλέσματα της Αδελφότητας.

      Η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται σε αυτά τα μικρά ή μεγάλα πράγματα που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν. Εάν αφαιρέσουμε τις διαχωριστικές γραμμές που δημιουργούνται από ιδεολογίες – ιδεοληψίες, από θρησκείες και δόγματα, από την προβολή του «Εγώ», και από μύρια άλλα που βαραίνουν την καθημερινότητά μας, θα δούμε ότι, δεν υπάρχει χωριστικότητα. Υπάρχει μονάχα ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό, στο δικό μας χωριό, το αδιαίρετο, χωρίς πάνω και κάτω γειτονιές, δίχως καλούς και κακούς, φτωχούς ή πλούσιους, αυτούς ή τους άλλους.

Το χωριό μας είμαστε εμείς, η Αδελφότητα είμαστε πάλι εμείς.






Opsarion.gr