"Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα" των Δημήτρη, Πάρη, Ιωάννη Σταματόπουλων

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου:

«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ - Ανάλυση Ερμηνεία»

Βιβλία, Στοιχεία, Τιμολόγηση, Διακίνηση, Αποδείξεις, Τεκμηρίωση Συναλλαγών, Απογραφές, Αποτίμηση, Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις

Περιέχει:

Όλες τις διατάξεις των ΕΛΠ (ν. 4308/2014), παραρτήματα, σχέδια λογαριασμών και πίνακες

Ενημερωμένο μέχρι τον Ν. 4337/17-10-2015 και την Λογιστική Οδηγία ΕΛΤΕ Οκτ. 2015

Βασικές έννοιες, επισημάνσεις σε κάθε άρθρο

Ανάλυση - Ερμηνεία σε κάθε άρθρο με τη μορφή Ερώτηση - Απάντηση

Αποφάσεις, Εγκύκλιοι,  Οδηγίες και σχετική νομολογία

Συνδυαστική ανάλυση με Κ.Φ.Ε, Κ.Φ.Δ και Φ.Π.Α

Αναλυτικό Αλφαβητικό Ευρετήριο

Ένας τόμος, 1376 σελίδες

Η Τράπεζα Φορολογικής Πληροφόρησης του Forin.gr Analysis περιλαμβάνει το σύνολο της φορολογικής, λογιστικής και εμπορικής νομοθεσίας, κωδικοποιημένης, όπως κάθε στιγμή, ισχύει.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα – Ανάλυση Ερμηνεία» μπορείτε να διαβάσετε στο  link  πατώντας εδώ.

Εκτός από το ανωτέρω βιβλίο των Δημήτρη, Πάρη και Ιωάννη Σταματόπουλων, ο Δημήτρης Παρ. Σταματόπουλος, ήταν ο κύριος ομιλητής σημαντικού Φορολογικού σεμνιναρίου που οργάνωσε η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) στις 20 & 21 Φεβρουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο  Novotel.

Στο σεμινάριο αναλύθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στη φορολογική νομοθεσία, τα προβλήματα εφαρμογής και οι ενημερώσεις που πρέπει να γίνουν στις επιχειρήσεις και τους φορολογουμένους για το φορολογικό τοπίο των δηλώσεων που αρχίζουν τον Μάρτιο.

Κεντρικό θέμα ήταν τα ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα που κατά κάποιο τρόπο εναρμονίζουν το φορολογικό μας σύστημα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Εισηγητής ήταν ο Δημ. Σταματόπουλος τ. Γ/Δ Φορολογίας του ΥΠ.ΟΙΚ.

Άλλο σοβαρό θέμα αφορούσε τις θέσεις του ΣτΕ για τα εμβάσματα εξωτερικού ενώ τη δεύτερη μέρα η θεματολογία περιείχε το σύνολο των πρακτικών προβλημάτων φορολογίες που ανταμώνουν οι φοροτεχνικοί και οι φορολογούμενοι.

Φοροτέχνες και λογιστές, στελέχη του κράτους και επιχειρηματίες εξέθεσαν της απόψεις τους και παρακολούθησαν το σεμινάριο. Το σεμινάριο υποστηρίχθηκε από το ΕΕΑ.

Όπως δηλώθηκε στο Σεμινάριο, το υπ. Οικονομικών δεν προτίθεται να δώσει παράταση στις ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων και αυτό προκάλεσε διαμαρτυρίες αλλά και πολλούς προβληματισμούς.

Θέμα της ημερίδας ήταν φυσικά και οι φορολογικές πολίτικες του κράτους και τα ετοιμαζόμενα νέα σχέδια από την κυβέρνηση για τη φορολογία.

Αναλυτικές ειδήσεις όμως καθώς και συνέντευξη (βίντεο) του Δημήτρη Σταματόπουλου, μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε – ακούσετε πατώντας στο  link   εδώ.  

         Σημαντικότατη πηγή φορολογικής και οικονομικής ενημέρωσης, είναι το Φορολογικό Ινστιτούτο, δημιουργία των αδελφών Σταματόπουλων Πάρη & Ιωάννη. 

 

 

 

 

 

Opsarion.gr