Πάλι πρόβλημα νερού στο Ψάρι ...

Ο Χειμώνας έφυγε και η καλή Άνοιξη μας ήλθε. Λιώσαν τα χιόνια στα βουνά, οι ατέλειωτες βροχερές ημέρες ηρέμησαν, και τα ρέματα, τα ποτάμια, οι πηγές φούντωσαν από την δύναμη του νερού που βγαίνει από τη γη με ορμή.

Τούτη την εποχή, τρέχουν ασταμάτητα τα περισσότερα νερά του χρόνου. Έχουν δύναμη και φρεσκάδα. Γονιμοποιούν την παγωμένη γη και την γλυκαίνουν.

Τούτη την εποχή μονάχα το χωριό μας δεν έχει νερό. Γιατί; Διότι η πηγή στο «Βυζίτσι» δεν καθαρίστηκε και βούλωσε. Όπως συνηθίζει αν την ξεχνάμε και δεν την περιποιούμαστε κατά πως της πρέπει. Οι ρίζες από τα λεύκα έκαναν πλεξούδες, μεγαλύτερες και από τους κάβους του καραβιού, και φράκαραν την διαδρομή του νερού.

Στο χωριό δεν έχουμε νερό, μα στο «Βυζίτσι» το φρέσκο νερό ξεχειλίζει από την ορμή του και πλημυρίζει τα χέρσα χωράφια.

Τώρα, που όπως μας ενημέρωσαν οι πληροφορητές μας, ο δρόμος καθαρίστηκε από βαρύ όχημα του Δήμου προ μηνός περίπου, άρα και η πρόσβαση στο «Βυζίτσι» είναι ευκολότερη, χρήσιμο είναι και αναγκαίο, να επιμεληθεί η τοπική αρχή του θέματος και να δώσει στο χωριό το νερό του.

Το πρόβλημα αυτό είναι συνηθισμένο διότι δεν υπήρχε προγραμματισμός, δεν υπήρχε πρόβλεψη. Υπήρχαν φυσικά οι φιλότιμες προσπάθειες των προηγούμενων προέδρων και κατοίκων του χωριού μας που πάσχιζαν όταν το πρόβλημα παρουσιαζόταν. Αλλά πρόβλεψη, ελάχιστες φορές υπήρξε κατά το παρελθόν. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Με αποτέλεσμα να μας προλάβει το πρόβλημα αντί να το προλάβουμε εμείς.

Πιστεύουμε όμως ότι η τοπική αρχή θα λύσει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) το σοβαρό αυτό πρόβλημα που μας αφορά όλους, τους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας και τους εποχιακούς.

 

Στην φωτογραφία από το βουλωμένο φρεάτιο, διακρίνεται ο Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος να βγάζει τις τεράστιες ρίζες των λεύκων.

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος