Η Αδελφότητα βράβευσε τον Παναγιώτη Γκιώνη

                                         Ο οδοντίατρος με την ρακέτα 

 Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας που λαμπρύνει το πανηγύρι μας. Ο Άγιος μας να σας έχει πάντα καλά και σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Επίσης θέλω ως Ψαραίος να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας μας γιατί κρατάνε ζωντανό τον ιστορικό μας Σύλλογο, που δραστηριοποιείται από το 1936. Αψηφώντας τις δυσκολίες του καιρού μας κάνουν τα πάντα για να μην χάσουμε την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή μας, αφήνοντας μακριά τις γκρίνιες και την μιζέρια.

Μέσα στην αξιέπαινη, ούτως ή άλλως δράση τους, φέτος αποφάσισαν να τιμήσουν έναν Ψαραίο αθλητή που διαπρέπει στο διεθνές αθλητικό στερέωμα, προβάλλοντας το όνομα της Ελλάδας στα πέρατα της Οικουμένης. Αυτό προσδίδει και στους ίδιους τιμή γιατί δείχνουν ότι αναγνωρίζουν την διαχρονική αξία αρχών και ιδανικών που δίνουν νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο τιμώμενος αθλητής Παναγιώτης Γκιώνης είναι γιός του Γεωργίου Διον. Γκιώνη, χειρούργου – γυναικολόγου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ψάρι, και της Μαρίας Παν. Σπυροπούλου, που γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα όμως από το κοντινό Μάρκου και μάνα από την Καρύταινα. Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Ιανουαρίου 1980. Μικρός όμως τα καλοκαίρια ερχόταν στο Ψάρι και έπαιζε με τα ψαριόπουλα.

Με το πινγκ – πονγκ άρχισε πιτσιρικάς. Οι προπονητές του διαπίστωσαν ότι ο μικρός είχε ταλέντο, γεγονός που επαληθεύθηκε στην πορεία. Σήμερα βρίσκεται στην 22α θέση στον παγκόσμιο αξιολογικό πίνακα μεταξύ 100.000 ενεργών αθλητών του αθλήματος. Στην Πανευρωπαϊκή κατάταξη είναι 7ος.

Έχει λάβει μέρος σε 3 Ολυμπιάδες (Αθήνα 2004, Λονδίνο 2008, Πεκίνο 2012). Μετείχε μέχρι σήμερα σε 16 παγκόσμια πρωταθλήματα και σε 15 Πανευρωπαικά, κερδίζοντας σημαντικές νίκες και πάμπολλα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια και κύπελλα. 

Ο Παναγιώτης δεν αμέλησε και τις σπουδές του. Είναι πτυχιούχος οδοντίατρος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι αθλητικοί συντάκτες του αθλητικού αλλά και του ημερήσιου και περιοδικού τύπου τον αποκαλούν «ο οδοντίατρος με την ρακέτα». Ο καθηγητής του κ. Γεώργιος Τρουπής, από το γειτονικό Σέρβου, διακεκριμένος επιστήμονας και εξαίρετος φίλος μου, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον φοιτητή του, επαινώντας την ευγένεια, την σεμνότητα και το εξαίρετο ήθος του.

Ο Παναγιώτης υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Σήμερα είναι μέλος της Εθνικής μας ομάδας και παίζει στην Borussia Duesseldor της Γερμανίας, ύστερα από πολύχρονη συνεργασία με γαλλικές ομάδες. Στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε δέχτηκε πρόταση να παίξει και με την μικτή Ευρώπης.

Χορηγός του είναι η εταιρεία BuferFly, η οποία κυκλοφορεί φανέλες, ρακέτες και άλλα σχετικά προϊόντα με το όνομά του.

Εύχομαι στον εξαίρετο αθλητή υγεία και νίκες προς μεγάλη χαρά όλων μας, προς δόξαν του αθλητικού ιδεώδους και της Ελλάδας.

Ο Άγιος Ιωάννης να είναι πάντα δίπλα του και να τον εμψυχώνει. Να είναι και δίπλα σε όλους σας που κάνατε τον κόπο να ανάψετε ένα κερί στη χάρη του.

Σας ευχαριστώ θερμά για την υπομονή και την προσοχή σας. Και το χρόνου πάλι όλοι εδώ γεροί και πιο δυνατοί.

 

Φωτό[i] 1- Η Μαρία Γκιώνη – μητέρα του βραβευθέντος Παναγιώτη με την αναμνηστική πλακέτα.

Φωτό 2- Η Μαρία Γκιώνη και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Γιώργος Β. Κωνσταντόπουλος

 

 

 

Γιάννης Διον. Γκιώνης



[i] Η Αδελφότητα έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Παναγιώτη Γκιώνη τιμώντας τον για την παγκόσμια  αθλητική του διαδρομή, και την παρέλαβε αντ΄ αυτού ο πατέρας του Γιώργος Γκιώνης. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Βασίλη Κ. Αναστασόπουλο.