Δημοτικές Εκλογές στην Γορτυνία - οι τρέχουσες εξελίξεις

Η κίνηση στην Γορτυνία προσώπων και παρατάξεων για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, έχει πάρει μπροστά.

Δύο κεντροαριστερές παρατάξεις έκαναν την αρχή με ανακοινώσεις που καλούν κοντά τους Γορτύνιους να τους στηρίξουν.

Ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου και αρχηγός της παράταξης “Γορτυνία Νέα Εποχή”, παρέδωσε την αρχηγία στον Ανδρέα Κολοβό, ο οποίος και θα ηγηθεί της προσπάθειας για την Δημαρχία της Γορτυνίας.

Ο Πέτρος Ζούνης, μέχρι πρόσφατα στέλεχος της παράταξης του Δημάρχου Γιάννη Γιαννόπουλου, αφού έδωσε την παραίτηση του στο Δ.Σ., ανέλαβε να οργανώσει δημοτική παράταξη υπό την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίον και ανήκει. Στα πλαίσια αυτά, δυό υποψήφιοι μέχρι τώρα περιμένουν την τελική έγκριση από την συντονιστική επιτροπή της νέας παράταξης “Ριζοσπαστική Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση”, ο καθηγητής ιατρικής Νίκος Τούντας από την Δημητσάνα και ο Γιάννης Μουρούτσος επιχειρηματίας από τα Λαγκάδια.   

Στον αντίποδα, ο Στάθης Κούλης, πρώην Δήμαρχος Λαγκαδίων, ανακοίνωσε και επίσημα την κάθοδό του για την Δημαρχία και αναζητεί συμμάχους.

Ο Σταύρος Χριστόπουλος, ενώ είχε ανακοινώσει πρώτος (σε συγκέντρωση Ηραιατών) την κάθοδό του για την Δημαρχία, μέχρι την στιγμή αυτή δεν ακούγεται καθόλου.

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε με την σειρά του την κάθοδο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με τον Γιάννη Φράγκο,

Κάποιοι νέοι και “ανεξάρτητοι” εν δυνάμει αρχηγοί παρατάξεων, προς το παρόν δεν ακούγονται. Ίσως και αυτοί βρίσκονται στην διαδικασία συμμαχιών αφού είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσουν από μόνοι τους την Δημαρχία.

Για την παράταξη του νυν Δημάρχου Γιάννη Γιαννόπουλου, δεν ακούγεται ακόμα τίποτα. Ψιθυρίζεται όμως ότι είναι ο μόνος αυτή τη στιγμή που ουσιαστικά έχει ήδη κλείσει τον συνδυασμό του. Οι παραιτήσεις στενών συνεργατών του (Βογιαντζοπούλου, Ζούνη, Τσαφαρά, Σακελλαρίου κτλ..), επί της ουσίας τον αποδέσμευσαν και τον δυνάμωσαν.

Μία ακόμα κίνηση διακρίνεται στο γορτυνιακό πεδίο, οι “Σιωπηλοί Αρκάδες”, που μάλλον δεν θα διεκδικήσουν κομμάτι από την γορτυνιακή πίτα, αλλά περισσότερο προτρέπουν στην αποχή. Κλείνουν προς την απολιτίκ αναρχία και δεν δίνουν “πληροφορίες στο σύστημα” όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους.

Μέχρι στιγμής έχουμε:

Ανακοίνωση Ανδρέα Κολοβού (εδώ σε αρχείο pdf)

Και

Δελτίο Τύπου της Ριζοσπαστικής Ανατρεπτικής Δημοτικής Κίνησης (ΣΥΡΙΖΑ). Σε αρχείο pdf.

Επίσης το websiteτων “Σιωπηλών Αρκάδων”

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασόπουλος