Video για το Ψάρι - του Γιάννη Χρ. Ζαφειρόπουλου

Ο αείμνηστος Γιάννης Χρ. Ζαφειρόπουλος, είχε τραβήξει πάρα πολλά βίντεο από το χωριό μας το Ψάρι, αλλά και από άλλα χωριά της περιοχής μας. Τα βίντεο αυτά, τα περισσότερα πολύ μεγάλης διάρκειας (2, 2.30, και 3 ωρών), μας τα παραχώρησε ο αδελφός του, ο Νίκος Χρ. Ζαφειρόπουλος για την Σελίδα μας, το www.opsarion.gr

Υπήρξε μία αντικειμενική δυσκολία στη μετατροπή τους σε μορφή ψηφιακή (DVD), αλλά το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι πολύ καλό. Οι βιντεοταινίες αυτές του Γιάννη Χρ. Ζαφειρόπουλου πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα 1982-1986, κρατώντας μία μικρή επιφύλαξη ως προς τον ακριβή χρόνο τους.

Κατά τη γνώμη μου, η αξία τους είναι πολύ μεγάλη, διότι μέσα από την οθόνη περνούν οι δικοί μας άνθρωποι, ζώντες και νεκροί. Μέσα από τις ταινίες αυτές διέκρινα τον πατέρα μου, τον δικό σας πατέρα, τους παππούδες και τις γιαγιάδες (μας), έναν κόσμο ολόκληρο που χάθηκε, μα που ζει πάλι χάρη στην φιλοτιμία και αγάπη του Γιάννη Χρ. Ζαφειρόπουλου για το χωριό του.

Για την καλύτερη προβολή των ταινιών αυτών, στη Σελίδα μας δημιουργήσαμε την νέα θεματική ενότητα «ΒΙΝΤΕΟ», και σ’ αυτήν θα ανεβάζουμε ένα – ένα τα βίντεο, δίνοντας παράλληλα μερικές πληροφορίες για το καθένα χώρια.

Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Χρ. Ζαφειρόπουλο για το οπτικοακουστικό υλικό που μας παραχώρησε και που αξιοποιούμε.

Η θεματική ενότητα «ΒΙΝΤΕΟ» αφιερώνεται στην μνήμη του Γιάννη Χρ. Ζαφειρόπουλου. Στην μνήμη ενός καλού ανθρώπου.

 

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος