Αρχιερατικό Μνημόσυνο Φίλιππα Τσόρβα

Στον Ιερό Ναό της Μαρμαριώτισσας στο Χαλάνδρι Αττικής.

Αρχιερατικό Μνημόσυνο

Τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2013, Αρχιερατική Λειτουργία στην οποία προέστη ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών Κ. Ιωάννης, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης, συλλειτουργούντος του σεβασμιώτατου Επισκόπου Ελαίας κ. Θεοδώρητου (από το Οικουμενικό Πατριαρχείο).

     Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το 40ημερο Μνημόσυνο του Φίλιππα Τσόρβα (συζύγου της Τασίας Γ. Αναστασοπούλου).

      Ο σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία των Μνημοσύνων που τελεί η Εκκλησία για τους κεκοιμημένους. Αναφέρθηκε στη προσωπικότητα, το πράο του χαρακτήρα και την ευγένεια του αείμνηστου Φίλιππα Τσόρβα, ο οποίος, τόνισε, υπήρξε υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας. Διαβίβασε στην οικογένεια τη συμπάθεια και τα θερμά συλλυπητήρια, ευχόμενος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του εν σκηναίς δικαίων και αγίων.

      Παρέστησαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου κ. Μιχάλης Κόσσυβας, ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής κ. Χρήστος Βούλγαρης, πλήθος φίλων, συγγενών, και ενοριτών του Ιερού Ναού της Μαρμαριώτισσας Χαλανδρίου, οι οποίοι εξέφρασαν την αγάπη και τον σεβασμό τους, ιδιαιτέρως στον προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο, γιό του αείμνηστου Φίλιππα Τσόρβα.

Ας είναι αιωνία του η μνήμη.  

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος