Αδελφότης Ψαραίων - Κάλεσμα για τον Άη Γιάννη μας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Αδελφότητα Ψαραίων οργανώνει τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο χωριό μας προς τιμή του Άη Γιάννη μας του Προδρόμου.

     Οι εκδηλώσεις αυτές, στέφονται με επιτυχία πάντοτε. Και ο λόγος είναι ένας: οι Ψαραίοι και οι φίλοι τους στηρίζουν με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις αυτές διότι έχουν αφενός ποιότητα και αφετέρου περνάνε καλά με παραδοσιακή μουσική και εκλεκτά εδέσματα.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Ψάρι 26 – 29 Αυγούστου 2013

 

Γιορτή νεολαίας 26 Αυγούστου

Η καθιερωμένη εδώ και πολλά χρόνια γιορτή της νεολαίας μας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 26 Αυγούστου το βράδυ στον χώρο του Σχολείου.

Εσπερινός και Πανηγύρι

Την Τετάρτη στις 28 Αυγούστου, μετά το πέρας του Εσπερινού, θα αρχίσει το παραδοσιακό Πανηγύρι μας, Σε αυτό, θα σερβίρονται άριστα εδέσματα με τη φροντίδα της Αδελφότητας και η λαϊκή ορχήστρα του Καρανικόλα[i]  θα γεμίσει τον χώρο με παραδοσιακή μουσική.

Η γιορτή του Άη Γιάννη μας

Την Πέμπτη στις 29 Αυγούστου, γιορτάζει ο Άη Γιάννης μας. Στις 7 το πρωί θα αρχίσει η θεία λειτουργία και μετά το πέρας αυτής, θα γίνει η περιφορά της εικόνας στο χωριό μας. Στη συνέχεια θα γίνει ο καθιερωμένος διαγωνισμός με τις κουλούρες – προσφορές των Ψαραίων. Τον συντονισμό του διαγωνισμού θα έχει η Αδελφότητα.

     Το βράδυ της Πέμπτης, θα πραγματοποιηθεί η γνωστή «γιορτή των γερόντων». Η γιορτή αυτή που είναι ένα ελεύθερο κάλεσμα της Αδελφότητας προς όλους τους Ψαραίους, αρχίζει με τραγούδια της τάβλας και συνεχίζεται με εκλεκτούς μεζέδες και καλό κρασί – προσφορά της Αδελφότητας.

     Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Ψαραίων, με αφορμή τη γιορτή του Άη Γιάννη μας, Εύχεται σε όλους τους απανταχού Ψαραίους και στις οικογένειές τους, αλλά και στους φίλους του χωριού μας, Χρόνια Πολλά.

Και σε όσους παραβρεθούν στις εκδηλώσεις μας, Εύχεται Καλή Διασκέδαση.

 

 

 

 

Το Δ.Σ  

 

 



[i]Ο Καρανικόλας (καλλιτεχνικό όνομα του Νίκου Κολλάρου) είναι άριστος κλαρινίστας και κατάγεται από το γειτονικό μας χωριό Ράφτη. Αυτός και η ορχήστρα του κρατάνε πλέον την παράδοση στην περιοχή της Ηραίας.